Obavijesti

Sport

Komentari 35

Bivši predsjednik vaterpolskog saveza naslijedio je J. Kostelić

Bivši predsjednik vaterpolskog saveza naslijedio je J. Kostelić
1

Nekadašnji predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza, dopredsjednik Hrvatskog veslačkog saveza, predsjednik i direktor vaterpolista Mladosti Tomislav Družak novi je državni tajnik za šport

Tomislav Družak (63) imenovan je novim državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za šport (SDUŠ), odlučila je Vlada Republike Hrvatske na zatvorenoj sjednici u četvrtak.

Družak će naslijediti Janicu Kostelić (38), koja je krajem listopada prošle godine godine na osobni zahtjev razriješena kao državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport.

Družak je dugogodišnji sportski djelatnik koji je obnašao dužnost predsjednika Hrvatskog vaterpolskog saveza (1998.-2001.), bio je dopredsjednik Hrvatskog veslačkog saveza i član Vijeća HOO (1992.-1995.), predsjednik Hrvatskog akademskog vaterpolskog kluba Mladost (1996.-2000.), dopredsjednik Zagrebačkog športskog saveza (1995.-2000.), dopredsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza (1992.-1994.) i direktor HAVK Mladost (2008.-2011.).

Za uspješno promicanje hrvatskog športa i rad športskog djelatnika te uspješan rad u gospodarstvu nagrađen je s dva predsjednička odlikovanja, a bio je aktivni sudionik Domovinskog rata kao dragovoljac i brigadni general u miru.

(jt)