Obavijesti

Sport

Komentari 15

Jakirovićev debakl! Maribor ispao od amatera iz Sjeverne Irske, Balić je opet zabio...

Jakirovićev debakl! Maribor ispao od amatera iz Sjeverne Irske, Balić je opet zabio...

Precizan je bio i bivši napadač Osijeka Marko Dugandžić (26) koji je odveo svoj Botosani do 2. pretkola. Zabio je za 2-1 u 33. minuti, a to je na kraju bio i konačan rezultat na gostovanju kod Ordabasyja...

VIDEO

Prije četiri godine Andrija Balić (23) bio je jedan od najvećih hrvatskih talenata. Tada je Hajduk zamijenio Udineseom, no u Italiji se nije nikada snašao. Išao je na posudbu u Perugiju, nizozemsku Fortunu Sittard, a skrasio se tek u Dunajskoj Stredi u koju je i došao ove godine kao slobodan igrač. 

Balić je u posljednje četiri godine zabio samo pet golova, a u posljednjih pet utakmica je za DAC uspio dati čak četiri gola. Hrvat nakon dugo vremena opet briljira, a ovaj put je zabio protiv Hafnarfjordura u 1. pretkolu Europske lige. Slovačka momčad pobijedila je 2-0, a Balić je bio precizan u 23. minuti, a pobjedu je potvrdio Ramirez u 76.

Serie A - Juventus vs Udinese Calcio

Precizan je bio i bivši napadač Osijeka Marko Dugandžić (26) koji je odveo svoj Botosani do 2. pretkola. Zabio je za 2-1 u 33. minuti, a to je na kraju bio i konačan rezultat na gostovanju kod Ordabasyja. 

Osijek: NK Osijek odradio trening na pomoćnom igralištu stadiona Gradski vrt

Dugandžić se prošle sezone nije baš naigrao u Osijeku pa je otišao na posudbu u Botosani u kojem je briljirao. Zabio je osam golova u 13 utakmica, no na početku ove sezone je krenuo pomalo dizelaški. Ipak, sada se na vrijeme probudio i donio svojoj momčadi vrijedan prolaz dalje. 

Dok su oni slavili, hrvatski trener Sergej Jakirović je doživio pravi debakl. Njegov Maribor ispao je iz 1. pretkola nakon poraza od Colerainea iz Sjeverne Irske nakon penala. U regularnom dijelu je bilo 1-1, a Dervišević je u 105. minuti promašio penal. Jakirović je na klupi gubio živce, a onda ga je dočekao šok u raspucavanju. Do četvrte serije svi su bili precizni, Vancas je promašio, a Doherty zabio za veliko slavlje poluamaterske momčadi.

Riječ je o klubu iz Sjeverne Irske koji je prošlu sezonu završio na drugom mjestu u ligi, a ovo im je najveći uspjeh u povijesti kluba! Da, baš nikada nisu prošli prvo pretkolo u europskim natjecanjima. Prvaci svoje zemlje bili su davne 1974. godine, Kup su osvajali pet puta. Posljednji 2003. godine. 

Vrijednost na Transfermarktu im je 475 tisuća eura, a ruku u vatru bismo stavili da toliko plaću ima nekoliko igrača Maribora.

Težak je ovo udarac za slovenskog velikana koji je prije samo tri godine igrao grupnu fazu Lige prvaka. Nekada su promovirali slovenski nogomet sjajnim igrama u Europi, čak triput bili u grupnoj fazi Lige prvaka, no sada su došli do toga da se s njima poigravaju amateri iz Sjeverne Irske i momčad koja ne vrijedi niti pola milijuna eura. Slovenski velikan, klub koji je osvojio 15 prvenstava i devet Kupova, je na koljenima.

Sergej Jakirović je došao trgnuti momčad, a klub proživljava najsramotnije dane u povijesti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'