Obavijesti

Sport

Komentari 32

Bivši kapetan Rijeke: Mi doista imamo taj kompleks Maksimira

Bivši kapetan Rijeke: Mi doista imamo taj kompleks Maksimira
1

NITKO KAO HILAL SOUDANI Hilal Soudani je u susretima Dinama i Rijeke zabio sedam golova. Njega se Riječani posebno boje u derbiju koji ih čeka sutra na Maksimiru

VIDEO

Otkad je Matjaž Kek na klupi, Riječani su u Maksimiru u HNL-u gostovali šest puta. Pet puta su izgubili, jedanput remizirali. Gol-razlika je 15-0. Da, nisu nikad zabili ni gol.

- Uh, ja sam stvarno loše prolazio na gostovanjima kod Dinama. Čak bih rekao da sam vrlo često imao i ‘kompleks Maksimira’. Nekako bih se drukčije osjećao prije dvoboja u Maksimiru i prije nekih drugih utakmica. Ne znam koliko sam utakmica u Zagrebu odigrao protiv Dinama, a pamtim samo jednu pobjedu, u Kupu, i remi. Mi smo tamo znali gubiti po dva, tri, pa čak i četiri razlike - počeo je Ivan Močinić, igrač bečkog Rapida, za goal.com.

Dinamo igra s lakoćom

Kompleks Maksimira, smatraju mnogi, doista postoji. Pazite, Močinić je bio kapetan Rijeke, igrač koji bi trebao podignuti ili, kako se narodski kaže, “nabrijati” suigrače. Ako on govori o kompleksima, onda je moguće da igrači Rijeke u Zagreb zaista dolaze u nekakvom grču.

- Ne znam, teško je to objasniti. Je li nam kao momčadi nedostajalo više karaktera? Jesmo li možda svi imali taj kompleks Maksimira? No sigurno da se Dinamo prečesto s nama lako obračunavao u Maksimiru - kaže Močinić, a rezultati idu u prilog njegovoj tezi.

Rijeka u Maksimiru izgleda kao drugoligaška družina koja se okupila pola sata prije utakmice. A osim “modroga”, Riječani u derbijima imaju i “alžirski kompleks”. Hilal Soudani je u utakmicama Dinama i Rijeke zabio sedam golova, drugi je na vječnoj listi. Prvi je Igor Cvitanović s osam golova.

Svi se boje Soudanija

- U svakoj utakmici protiv Rijeke Soudani odskoči, kao da se posebno motivira. Uvijek je koban za nas, uništi nas. Ma Soudani je pravi igrač, tu nema nikakve dvojbe, a uvijek protiv Rijeke igra odlično. Zato će na njega moji bivši suigrači morati najviše paziti i sad u Maksimiru.

Sudi Ante Vučemilović

Inače, kad Matjaž Kek već neizravno sugerira da bi u Maksimiru i sudac mogao odlučivati, onda vam evo i ime suca - Ante Vučemilović Šimunović. On je sudio posljednji derbi na Rujevici, kad je Rijeka potpuno nadigrala ili, ako hoćete, rasturila Dinamo 5-2, nakon čega je Zlatko Kranjčar dao ostavku na mjesto trenera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao