Obavijesti

Sport

Komentari 1

Bivši turski nogometaš robijat će 14 godina zbog ubojstva: Ne slažem se, pokušali su me ubiti

Bivši turski nogometaš robijat će 14 godina zbog ubojstva: Ne slažem se, pokušali su me ubiti
2

Ne slažem se s presudom. Nisam bio isprovociran, nego napadnut. Pokušali su me ubiti, a ja sam se samo branio. Život mi je bio ugrožen, rekao je Öztürk na sudu

Sa 19 godina je debitirao za Bayer Leverkusen, a 17 godina kasnije osuđen je na 14 godina zatvora! Sezer Öztürk (36) turski je nogometaš rođen u Njemačkoj koji će morati robijati zbog ubojstva jednog čovjeka i ranjavanja još četvero ljudi.

Öztürk je bio u bijegu nakon što su turske vlasti izdale nalog za njegovo uhićenje zbog ubojstva koje se, prema svemu sudeći, dogodilo zbog svađe u prometu na istanbulskim ulicama u ožujku prošle godine. Uhićen je dva mjeseca kasnije nakon što je u stražnjem dijelu kamiona pokušao ući u Gruziju.

Tužiteljstvo je tražilo više od 23 godine zatvora za Turčina koji se branio da je sve učinio u samoobrani. Prema njegovoj verziji priče, sa obitelji se vozio prema bolnici kada je grupa motorista blokirala cestu nakon čega su ga krenuli vrijeđati.

- Ne slažem se s presudom. Nisam bio isprovociran, nego napadnut. Pokušali su me ubiti, a ja sam se samo branio. Život mi je bio ugrožen - rekao je na sudu.

Sud je ustanovio da je Öztürk nakon svađe i šaketanja sa motoristima odvezao obitelj kući, a onda se vratio i krenuo pucati po oštećenima.

Nuernberg: Prijateljska utakmica, Nuernberg - Fenerbahce Istanbul

Öztürk je u karijeri nastupao za turske velikane Fenerbahče i Bešiktaš, u kojem je i završio karijeru.