Sport

Komentari 153

Krznar: Na Hajduk ćemo možda sa 6-7 novih igrača. Bjelica: Da je tko dobio, bilo bi nezasluženo

Krznar: Na Hajduk ćemo možda sa 6-7 novih igrača. Bjelica: Da je tko dobio, bilo bi nezasluženo

Očekivali smo više s obzirom kako je utakmica tekla. Prvo je poluvrijeme bilo na našoj strani, u drugom je Osijek imao ozbiljne prilike, rekao je Dinamov trener Damir Krznar nakon remija s Osijekom

Ovo je bio derbi dvije najbolje hrvatske momčadi, koje se bore za naslov. Puno je bilo u igri, ali utakmica je bila kvalitetna, s puno agresije, trke, borbe, šansi. Rekao bih da je rezultat realan i da je bilo tko pobijedio, bilo bi nezasluženo, rekao je Nenad Bjelica u programu ArenaSporta nakon remija Osijeka i Dinama u Gradskom vrtu 1-1.

Bili smo dosta pasivni u sredini terena, Petković nam je pravio problem i višak u sredini terena, nedostajala je komunikacija između obrambenih i veznih igrača. Dinamo ima kvalitetu, teško je kontrolirati sve igrače, mijenjaju stalno pozicije. Majer je čas u špici pa na krilu, Ivanušec, Oršić... Zato i jest se činilo kao da smo pasivni, a trčali smo u prazno. S izmjenama smo bili agresivniji i zasluženo izjednačili. Komplimenti mojoj momčadi, živi smo"

Iako ništa nije riješeno, Osijek i dalje zaostaje dva boda uz utakmicu više, a u Rijeku će morati bez kartoniranih Žapera i Kleinheislera.

- Imamo velik i širok kadar i igrat će drugi. Vraća se Jugović i sastavit ćemo kompetitivnu ekipu koja će pokušati uzeti tri boda protiv Rijeke koja je u dobroj formi. Mi moramo pobjeđivati i čekati da se Dinamo posklizne - završio je Bjelica.

Damir Krznar nije bio posve zadovoljan remijem.

- Očekivali smo više s obzirom kako je utakmica tekla. Prvo je poluvrijeme bilo na našoj strani, u drugom je Osijek imao ozbiljne prilike. Tražili smo pobjedu do kraja, čak imali i šansu na kraju, ali nije bilo sreće. Možda smo i psihički malo pali nakon graničnog kaznenog udarca. Gledatelji su uživali u dinamičnoj utakmici za ovaj dio sezone.

Dinamov trener dugo je čekao sa zamjenama, sve do 80. minute.

- Prepoznali smo i ranije da nam igrači padaju, ali vjera koju imate u te igrače tjera vas da pričekate. Morao sam mijenjati dvojicu koja su nam donijela puno toga prema naprijed, Majera i Ivanušeca, i baš zbog želje da zabiju sve sam odgađao. Tek kad su došli na rezervu, reagirao sam.

Petković?

- On je naš playmaker, koji izvlači zadnju liniju, okreće se, razigrava, a mi u tome koristimo Ademija koji ima osjećaj za dubinu, pa Ivanušeca, Oršića...

Zagrepčane u nedjelju na Maksimiru čeka novi derbi, s Hajdukom, a Krznar je najavio rotacije...

- Imamo roster koji može sve pokriti bez problema i ako protiv Hajduka zaigramo sa šest-sedam novih igrača, neće nam pasti izvedba.

Najčitaniji članci