Obavijesti

Sport

Komentari 22

Bjelica: Dinamo želi Belju? Mi imamo s njim ozbiljne planove

Bjelica: Dinamo želi Belju? Mi imamo s njim ozbiljne planove

Vidim kako se provlači teza kako će za Dinamo vrijediti posebni uvjeti, ako ga bude želio kupiti. To ne odgovara istini, za svakog našeg igrača odredili smo cijenu, kazao je Nenad Bjelica

VIDEO

Još otkako je prije dvije godine stigao iz Cibalije, Osječani su bili svjesni kakvog su dijamanta dobili u Dionu Dreni Belji (19). Sa sjajnim fizičkim predispozicijama i briljantnom kontrolom lopte za jednog napadača od 195 cm, pretendirao je kao igrač za budućnost. Tehniku je istesao dok je u mlađim kategorijama igrao zadnjeg veznog, a upravo zbog svega toga mnogi ga uspoređuju sa Zlatanom Ibrahimovićem.

Pokretanje videa...

Dino Mataković napisao himnu Osijeka VIDEO

Za bijelo-plave debitirao je još kao 18-godišnjak i ukupno odigrao 38 utakmica te zabio devet golova. Bio je džoker s klupe, no na početku sezone bilo je jasno kako će se jako teško izboriti za minutažu pored Ramona Miereza i Mihreta Topčagića. Mladom igraču najbitnija je minutaža za razvoj, a to mu Nenad Bjelica nije mogao ponuditi pa su tražili klub u kojem će izbrusiti svoj neupitni talent. 

Sveti Martin na Muri: Pripremna nogometna utakmica, NK Osijek - ZTE

Izbor je pao na Istru i bio je to pun pogodak. Trebalo je mladom napadaču neko vrijeme za prilagodbu, ustalio se u prvoj postavi, a kada je krenulo... Svi su vidjeli zašto su ga Osječani kupili prije dvije godine. Beljo je u 11 utakmica zabio četiri gola za Istru, a posebno je upečatljiv bio onaj u remiju protiv Dinama (1-1) u nedjelju. Prošetao se obranom i sjajno matirao Dominika Livakovića.

Prati, naravno, sve to Nenad Bjelica i zadovoljno trlja ruke. Upravo zato je svog mladog igrača i poslao u Pulu. Izborio je minutažu, igra jako dobro i zabija. Sve ono što je nužno za razvoj i rast samopouzdanja mladog napadača.

Zagreb: 13. kolo prve HNL, NK Istra - GNK Dinamo

 

Brentford ga je ovo ljeto htio i nudio dva milijuna eura, no Osijek je to odbio. Za njega je još ranije zainteresiran bio Dinamo, a navodno su opet bacili udicu na najveće osječko nogometno blago. Ipak, ne misli ga Bjelica samo tako pustiti. Uostalom, Belju ionako ugovor s bijelo-plavima veže do 2025. godine. 

- Njegova posudba u redove Istre 1961 pokazuje se kao pun pogodak. Izborio se tamo za mjesto u momčadi, što je posebno važno, a zabio je i četiri pogotka. U Pulu smo ga poslali upravo zbog toga da se bori za sebe i svoju minutažu, jer će mu to itekako koristiti kad se vrati u naše redove. Plan nam je i bio da bude tamo godinu dana i stekne nužno iskustvo na prvoligaškim terenima te da ga nakon toga vratimo. Svjesni smo što imamo u njemu. Ima talent i kvalitetu, ali nakon što je Mierez imao onakvu prošlu sezonu nismo mu mogli garantirati potrebne minute u našoj prvoj momčadi. Iskreno, da sam bio vidovit i unaprijed znao kako će se Ramon ove sezone mučiti vjerojatno bi Belju ostavio u kadru naše prve momčadi. Ipak, mislim kako je za njega i za Osijek ovo najbolja opcija - objasnio je Nenad Bjelica, piše Glas Slavonije.

Osijek: U 2. kolu Prve HNL sastali se Osijek i Hajduk

Centarfora s briljantnom tehnikom danas je gotovo nemoguće pronaći. Beljo je prototip modernog napadača koji ima kapacitet za reprezentaciju, no naravno, ako se nastavi razvijati u ovome smjeru. Na Transfermarktu vrijedi 650 tisuća eura, a Osijek će ga pustiti ako ih ponuda ostavi bez teksta.

- Vidim kako se provlači teza kako će za Dinamo vrijediti posebni uvjeti, ako ga bude želio kupiti. To ne odgovara istini, za svakog našeg igrača odredili smo cijenu, pa tako i za Belju. Znate i sami kako nismo u potrebi raditi izlazne transfere, ali danas je u nogometu teško nešto kategorički tvrditi, jer uvijek može doći ponuda koju se ne može odbiti. Nama se uopće ne žuri, jer s Beljom imamo ozbiljne planove za budućnost. Istina je kako se zanimanje za njega povećalo otkako igra u Puli.

Uostalom, s tim ciljem je Osijek i poslao Belju u Istru. Kako bi izbrusio svoj talent i jednog dana postao nova osječka devetka. Kako je krenuo, samo mu je nebo granica.

POGLEDAJTE VIDEO: SA SAROM LUZAR SMAJIĆ NA TRENINGU

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića