Obavijesti

Sport

Komentari 11

Bjelica i ja bili smo kapetani u Osijeku, i tada je odskakao, a sad će napasti Dinamo i naslov

Bjelica i ja bili smo kapetani u Osijeku, i tada je odskakao, a sad će napasti Dinamo i naslov
4

Osijek se potrošio protiv Basela i tu vidimo svoju šansu. Nešto će se i nas u nedjelju pitati, zaključio je Zoran Kastel, pomoćnik trenera Varaždinaca Samira Toplaka

VIDEO

Nogometaši Varaždina i Osijeka u nedjelju igraju utakmicu petoga kola 1. HNL. Osijek u Varaždin dolazi nakon poraza 2-1 od Basela u 2. pretkolu Europske lige i s novim trenerom Nenadom Bjelicom.

Pokretanje videa...

Bjelica u Osijeku 02:52

Bjelici Varaždin nije ostao u lijepom sjećanju prošle sezone kada je tada zadnja momčad s 1-0 pobijedila favorizirani Dinamo.

Taj poraz Dinamo je pretrpio nakon maestralne pobjede protiv Atalante u skupinama Lige prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovaj put Bjelica dolazi u Varaždin s Osijekom i ponovno nakon europske utakmice. Zanimljivo je da će na klupi Varaždina biti Bjeličin nekadašnji suigrač iz Osijeka Zoran Kastel koji je uz Branka Lađevića pomoćnik treneru Samiru Toplaku.

varazdin

Kastel (desno) uz Borisa Živkovića i Gorana Vlaovića

- Bjelko i ja se znamo od malih nogu te se povremeno čujemo. On je bio kapetan godišta nogometaša Osijeka rođenih 1973., a ja 1972. godišta. Već kao klinac se nametao i vidjelo se da će napraviti velike stvari u karijeri. On je vrlo korektan dečko i kao igrač bio je vrlo inteligentan pa ne čudi njegov trenerski uspjeh - rekao je Zoran Kastel, koji je s Bjelicom dijelio svlačionicu u Osijeku 1992. godine.

Kasnije je Kastel otišao na posudbu u Belišće i vratio se u Osijek u sezoni 1993./1994., no Bjelica je 1993. godine otišao u španjolski Albacete.

- On je odskakao u to vrijeme. Bio je nešto između desetke i osmice, ali plemeniti vezni igrač koji nije igrao u samo jednom smjeru. Bio je kompletan i osim što je bio iznimno opasan prema naprijed, maksimalno se trošio u igri prema nazad. Zbog toga je u ono vrijeme, kada je nije bilo tako lako napraviti inozemni transfer, otišao u Albacete te je kasnije igrao u Betisu, Las Palmasu i Kaiserslauternu - dodao je Kastel koji uvjeren da će Bjelica u Osijeku napraviti rezultatski iskorak.

Osijek: Drugo pretkolo kvalifikacija za Europsku ligu, NK Osijek - FC Basel

- On je vrlo ambiciozan. Osijek je sigurno sredina koja se želi umiješati u borbu za sami vrh 1. HNL, a Bjelica, u kojem ima inata i velike volje za radom, je idealan izbor za trenera. Igrački kadar mu je takav kakav je, sigurno će se još pojačavati, a ako ne ovu sezonu, Bjelica će s Osijekom napasti Dinamo - priča nam Kastel koji je najbolje igračke dane proveo u Varteksu i u Varaždinu se skrasio.

- Ovdje imam svoj život i povremeno skoknem do Osijeka. Ipak, tamo imam mnoge dobre prijatelje - dodao je 48-godišnjak koji je za Varteks upisao 187 nastupa i postigao devet golova.

U slobodno vrijeme s prijateljima ode riječni ribolov.

- To je ostalo još iz Osijeka. Morate imate neki svoj ispušni ventil iako u posljednje vrijeme baš i ne stignem - tvrdi Kastel koji vidi šansu svojeg Varaždina u utakmici protiv Osijeka u 5. kolu 1. HNL.

- Osijek se potrošio protiv Basela i tu vidimo svoju šansu. Nešto će se i nas u nedjelju pitati - zaključio je pomoćnik Samira Toplaka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida