Obavijesti

Sport

Komentari 317

VIDEO Lider HNL-a pao u Puli: Bande i Mišković nanijeli Bjelici prvi poraz u karijeri od Istre!

VIDEO Lider HNL-a pao u Puli: Bande i Mišković nanijeli Bjelici prvi poraz u karijeri od Istre!

Nevjerojatan susret priuštili su igrači Istre i Osijeka. U neprekidnoj akciji svih 90 minuta, Puljani su na koncu bili bolji za golove Bandea i Miškovića. Bjelica je doživio prvi poraz od Istre otkako je u HNL-u

Nogometaši Istre 1961 ostvarili su veliku domaću pobjedu svladavši s 2-0 (0-0) Osijek, vodeću i do sada jedinu neporaženu momčad HT Prve lige.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zlatno-crni dres Osijeka 00:36

Pogotke za pulsku momčad postigli su Hassane Bande u 83. minuti i Robert Mišković u četvrtoj minuti sučevog dodatka.

U vrlo sadržajnom prvom poluvremenu Istra se pokazala ravnopravnim suparnikom aktualnim hrvatskim doprvacima, a u istaknutoj ulozi našao se 21-godišnji Mauritanac Abdallahi Mahmoud koji je stigao prije dva dana u Pulu na jednogodišnju posudbu iz španjolskog Alavesa.

Već u 3. minuti je dobro pucao nakon udarca iz kuta, ali je novopečeni hrvatski reprezentativac Ivica Ivušić dobro reagirao. Tri minute poslije Mahmoud je atraktivno pokušao prebaciti istrčalog Ivušića, kad je leđima bio okrenut osječkim vratima, ali je prebacio gol.

Opasan je bio i pokušaj Rusa Serdera Serderova u 19. minuti, ali je lopta prošla pokraj vratnice.

Istra i Osijek sastali se u 6. kolu HT Prve lige

Osječani su također prijetili udarcima iz daljine, ali ni u jednom od njih nije bilo dovoljno preciznosti. Najbolju priliku za goste imao je branič Mato Miloš koji se u 45. minuti sjurio po desnom boku u kazneni prostor, ali njegov udarac nije bio precizan.

Golmani su i u drugom poluvremenu nastavili sa sjajnim obranama. Ivan Lučić je u 62. minuti atraktivno zaustavio udarac Laszla Kleinheislera, a u 81. minuti je spriječio da Mihael Žaper s ruba kaznenog prostora pošalje loptu pod gredu.

Ivušić se istaknuo u 66. minuti, kad je bio oči u oči s Mahmoudom, ali je zaustavio njegov pokušaj da se u debiju upiše među strijelce. U 82. minuti je Ivušiću pomogla i obrana koja je blokirala pokušaje Hassanea Bandea i Diona Drene Belje.

Istra i Osijek sastali se u 6. kolu HT Prve lige

No, minutu poslije i Ivušić je bio nemoćan. Mahmoud je odličnom loptom izbacio Bandea na lijevoj strani. Napadač iz Burkine Faso pobjegao je Osijekovim obrambenim igračima, izašao sam prema Ivušiću i preciznim udarcem poslao loptu u lijevi gornji kut za svoj četvrti pogodak u HT Prvoj ligi.

U 85. minuti je Ramon Mierez ispremiješao obranu Istre, prošao po lijevoj strani i vratara Lučića, ali je otišao do same gol-crte. Njegov udarac lijevom nogom nije imao željenu rotaciju pa je lopta paralelno s gol-crtom prošla ispred Istrinog gola.

U četvrtoj minuti sučevog dodatka Istra je potvrdila veliku pobjedu. Kombinirali su Robert Mišković i Beljo. Potonji je na kraju asistirao, a Mišković postigao svoj prvijenac u pulskom dresu.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Istra je tako došla do šest bodova i privremeno zasjela na sedmo mjesto, dok je Osijek s 13 bodova ostao izjednačen s Hajdukom koji je zbog bolje gol-razlike došao na prvu poziciju. Nenad Bjelica doživio je prvi poraz u karijeri od Istre, a bio je ovo ujedno i njegov deveti u HNL-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
6. kolo Prve HNL 18.55 sati , Stadion Aldo Drosina, Pula
Istra
Bande 83', Mišković 90+4'
2 : 0
Osijek
Sortiranje događaja

KRAAAAJ! Istra je srušila Osijek, stigla do druge pobjede u sezoni, a lideru prvenstva nanijela prvi poraz.

90+7'

Koja sada šteta za Mahmouda, fantastično Istrino pojačanje išlo je samo na Ivušića, koji mu je još jednom skinuo čisti zicer. Istra je sada mogla do velikih 3-0...

90+4'

GOOOOOOOOOOL! Opet je Mahmoud bio jedan od glavnih aktera. Poslao je fantastičnu loptu za Belju, koji je potom nesebično proigrao Miškovića. Napadač Istre ugurao je loptu u praznu mrežu jer je Ivušić odavno izašao sa svojeg gola.

Istra je odradila nevjerojatan posao i, sada se već može reći, srušila lidera HNL-a!

90'

I Gonzalo Garcia radi zamjenu, izvadio je strijelca Bandea, kojeg je uz goromoglasan pljesak publike zamijenio Mišković.

86'

Bjelica radi zamjenu, iz igre je izašao Žaper, a ušao Pilj.

Komentari 317