Obavijesti

Sport

Komentari 2

Bjelica: Lovrić je napokon uspio! Računica: Dobro bih razmislio da sam znao kakvo je stanje...

Bjelica: Lovrić je napokon uspio! Računica: Dobro bih razmislio da sam znao kakvo je stanje...

Mi, nažalost, ne možemo priuštiti ono što ja želim. Za imati viziju igre moraš imati adekvatne igrače. Znao sam da će biti teško, ali nisam znao da će ovako biti teško, rekao je trener Šibenika

VIDEO

Zaslužena pobjeda, stvarno smo odigrali kvalitetno. Možda nam je u prvom poluvremenu falio gol, ali čim smo otvorili protivnika u drugom poluvremenu sve je izgledalo puno lakše. Na kraju suverena pobjeda i idemo dalje, rekao je trener Osijeka Nenad Bjelica nakon uvjerljive pobjede na gostovanju kod Šibenika 3-0.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dino Mataković napisao himnu Osijeka VIDEO

Osijek je imao niz sjajnih prilika, Rogić je bio sjajan na golu Šibenika. Je li možda bilo malo nervoze nakon dominacije bez prednosti?

- Pokušali smo biti smireni u svlačionici, rekli smo dečkima da sve to dobro izgleda, ali da nam fali malo više odlučnosti, malo više hladnokrvnosti u završnici. Došli smo do dosta šansi, ali obično su ti šutevi bili ili blokirani ili je Rogić sjajno branio. Drugo poluvrijeme kad smo došli do prvog gola sve je bilo lakše. Priveli smo utakmicu kraju, dali nekim igračima s klupe malo minuta.

Nije bilo Lončara, ali Čeberko ga je nadomjestio bez ikakve pogreške. A do prvijenca je stigao i Kristijan Lovrić. Bio je to fantastičan volej.

Nogometaši Osijeka s uvjerljivih su 3:0 pobijedili Šibenik

- Važan nam je svaki gol, svakog igrača. I Lovrića koji je pokušavao zadnjih nekoliko utakmica, i danas u prvom poluvremenu pa nije uspijevao doći do gola. Uspio je iz ne znam kojeg pokušaja. Isto tako nam je važan gol Topčagića, koji je u završnici protiv Lokomotive i kod kuće s Goricom imao meč loptu za pobjedu pa nije uspio. Tako da, vrlo je važno da napadači zabijaju. Diže se cijela ekipa u formi. Sad ćemo ovaj tjedan malo regenerativnije raditi, a onda sljedeći tjedan pripreme za Hajduk.

Borba za vrh HNL-a bit će žestoka do posljednjeg kola.

- Rekli smo puno puta da je borba za vrh jako interesantna. Stvarno, četiri ekipe drže ritam i bit će jako interesantno.

Priliku je od prve minute dobio i Mijo Caktaš. Je li sada sve ono što se događalo posljednjih dana iza vas?

- Apsolutno, on to pokazuje na svakom treningu i sve utakmice koje je odigrao do sada odigrao je na visokom nivou.

Nogometaši Osijeka s uvjerljivih su 3:0 pobijedili Šibenik

Malo razloga za zadovoljstvo mogao je imati trener Šibenika Dean Računica.

- Osijek je prekvalitetna momčad za nas da bismo mogli tražiti bodove, iako smo se nadali da bismo ih eventualno mogli ugroziti. Parirali smo dobro u prvom poluvremenu, čak i na početku drugog. Ali onog trenutka kad smo primili gol jednostavno smo se raspali. Ne znam iz kojeg razloga. Ne znam zašto nam se praktički ponovila utakmica kao protiv Lokomotive. Jednostavno, ta reakcija igrača nakon prvog primljenog gola je neobjašnjiva - rekao je Računica.

Jeste li mogli misliti da će biti ovako teško u Šibeniku?

- Znao sam da će biti teško, ali nisam znao da će ovako biti teško. Iskreno, da sam znao da će biti ovako, dobro bih razmislio bih li prihvatio ovo. Međutim, imamo sada stanku od 14 dana i moramo probati napraviti sve što je moguće da napravimo neke kvalitetne treninge i da na utakmici protiv Gorice probamo osvojiti bodove.

Nogometaši Osijeka s uvjerljivih su 3:0 pobijedili Šibenik

Kratko ste vrijeme tu i momčad još nije uspjela pohvatati sve zahtjeve. Pa koji su osnovni postulati vaše igre?

- Mi, nažalost, ne možemo priuštiti ono što ja želim. Za imati viziju igre moraš imati adekvatne igrače. Međutim, u ovom trenutku igrači trebaju odgovoriti zahtjevima koje tražimo. Nadam se da će oni to uskoro prihvatiti i da ćemo u idućim utakmicama popraviti dojam.

Šibenik je protiv ovako borbenog Osijeka imao svega pet prekršaja. Premalo.

- To dovoljno govori u kakvom je stanju trenutno momčad. Normalno da prihvaćam odgovornost. Ali pet prekršaja protiv momčadi koja je fizički sigurno najmoćnija u hrvatskoj ligi i kojoj je prvi forte agresija, dovoljno govori o našem rezultatu danas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja