Obavijesti

Sport

Komentari 212

Osijeku pripala drama: Žaperu poništili golčinu, Lokosi su susret završili s devet igrača!

Osijeku pripala drama: Žaperu poništili golčinu, Lokosi su susret završili s devet igrača!
5

Osijek je u dramatičnom susretu pobijedio Lokomotivu 3-1 u 17. kolu Prve HNL i pobjegao Rijeci na četiri boda. Lokosi su poveli golom Kulenovića, a domaćinima su pobjedu donijeli Nejašmić, Daku i Fiolić. Cokaj i Aliyu dobili su crveni, a Pajač je poništio Žaperov gol

U prvoj utakmici 17. kola Prve HNL Osijek je svladao Lokomotivu sa 3-1 (1-1).

Pokretanje videa...

Dino Mataković napisao himnu Osijeka VIDEO

Lokomotiva je do prednosti stigla nakon odličnog ubačaja iz kuta Cokaja kojega je glavom s pet metara u mrežu proslijedio Kulenović.

Izjednačenje je stiglo pet minuta prije odlaska na odmor nakon velikog pritiska Osječana i nekoliko propuštenih prilika, tada je Nejašmić opalio s više od 20 metara, lopta se odbila od jednog gostujućeg igrača i završila u donjem desnom kutu nemoćnog Nevistića.

Osijek: Osijek i Lokomotiva susreli se u 17. kolu Prve HNL

Gosti iz Zagreba su od 72. minute igrali  desetoricom jer je zbog drugog žutog kartona isključen Aliyu, a Osijek je to uspio materijalizirati.

Mislili su Osječani da su poveli u 83. minuti kada je Žaper sjajnim udarcem s više od 20 metara pogodio gredu od koje se lopta odbila oko gol-linije, činilo se kako je i prešla čitavim obujmom bila u vratima, no nakon tri minute pregledavanja snimke putem VAR-a odlučeno je kako ipak nije. 

Osijek: Osijek i Lokomotiva susreli se u 17. kolu Prve HNL

No, ubrzo nakon što se igra nastavila lopta je ipak po drugi put završila u mreži iza Nevistića. Ubacio je Miloš, Mierez nije uspio zahvatiti loptu, ali jest Daku koji je osigurao veliko slavlje za domaće navijače.

Osijek: Osijek i Lokomotiva susreli se u 17. kolu Prve HNL

Zbog neopreznog starta na vrataru Malenici, u drugoj minuti sudačke nadoknade isključen je i Cokaj, a Osijek je s dva igrača više postigao još jedan pogodak. Fiolić je osvojio loptu u kaznenom prostoru Lokomotive i snažnim udarcem postavio konačni rezultat.

Vodeći Osijek sada ima 34 boda iz 16 utakmica, četiri više uz utakmicu više od druge Rijeke, a šest više uz dvije utakmice više od trećeg Dinama. Lokomotiva je peta sa 22 boda iz 17 utakmica, isti broj bodova uz utakmicu manje ima šesta Gorica, dok je četvrti Hajduk sa 27 bodova i dvije utakmice manje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. HNL 17. KOLO 18:00 , Gradski vrt, Osijek
Osijek
Nejašmić 40', Daku 87', Fiolić 90+6'
3 : 1
Lokomotiva
Kulenović 8'
Sortiranje događaja
90+6'

Kraaaaaaaaaaaaaaj! Teškom mukom Osijek je slavio u Gradskom vrtu. Lokomotiva je povela golom Kulenovića, a izjednačio je Nejašmić. Jako dugo je Osijek lomio Lokomotivu, Pajač je poništio Žaperovu golčinu, ali minutu kasnije Daku donosi vodstvo. Konačnih 3-1 postavio je Fiolić. 

Dodajmo kako su gosti susret završili s dva igrača manje nakon što su pocrvenili Aliyu i Cokaj. 

 

90+6'

Evo i trećeg gola! Fiolić je zabio s dva igrača više i zapečatio pobjedu. Sjajno je prošao po lijevoj strani i lijepo pogodio pored Nevistića. 

90+3'

Još jedan crveni za Lokomotivu! Cokaj je zaradio drugi žuti karton nakon prekršaja. 

88'

Goooooooooooooooooooooooooooool! Kakva ludnica u Gradskom vrtu, sada ga nitko ne može poništiti. Miloš je ubacio s desne strane, Mierez je dotaknuo loptu i proslijedio ju do Dakua koji ju je pospremio u mrežu. Prije minutu su im poništili gol, ali sada su Osječani ipak zabili! 

I opet se provjeravalo zaleđe, ali Pajač je ipak priznao gol. 

87'

Nema gola! Nevjerojatno! Žaper je dobio loptu na 25 metara od gola, namjestio nišanske sprave i opalio. Lopta je pogodila prečku i, kako su tvrdili Osječani, prešla crtu. Nevistić je pokupio loptu i nastavio s igrom kao da se ništa nije dogodilo, no uskoro je Pajač signalizirao kako je lopta prešla gol liniju. 

Ipak, nekoliko minuta je bio u komunikaciji sa sudima iz VAR sobe pa poništio gol!

Komentari 212