Sport

Komentari 61

Bjelica: Možemo mi tražiti alibi, ali kad ti je golman najbolji na terenu onda znaš da si bio loš

Bjelica: Možemo mi tražiti alibi, ali kad ti je golman najbolji na terenu onda znaš da si bio loš

Odigrali smo odličnu utakmicu. Imali su nekoliko prilika na početku, ali onda smo preuzeli kontrolu nad utakmicom protiv odlične ekipe koja ima odličnog trenera, rekao je trener Istre Gonzalo Garcia

Prije svega bih čestitao Istri na zasluženoj pobjedi. Mi danas nismo imali dobar dan. Od početka utakmice nismo bili na terenu. Istra nas je nadtrčala, bila je agresivnija od nas, imala bolje šanse i kad vam je vratar najbolji u ekipi onda znate da niste dobro odigrali utakmicu. Čestitke Istri, a mi moramo izvući pouke iz ove utakmice, dobro ju analizirati i dobro se pripremiti za derbi s Dinamom, rekao je Nenad Bjelica nakon neočekivanog, ali sasvim zasluženog poraza na gostovanju kod Istre u Puli.

POGLEDAJTE VIDEO:

Utakmica je bila vrlo otvorena. Vjerojatno ni Bjelica nije očekivao tako otvorenu, ali toliko konkretnu Istru. A problemi su krenuli već u prvom poluvremenu kada je malo-malo netko od Osječana završio na travnjaku. Prvo je Jugović dobio udarac u vrat, a potom je Lončar morao napustiti igru zbog ozljede.

- Ma, možemo mi tražiti alibi u ovome ili onome, ali Istra je danas bila bolja i zaslužila je pobjedu. Na tome im čestitamo. Pokušali smo izlaskom Lončara malo promijeniti sustav jer smo vidjeli tih prvih 15-20 minuta da nismo dobro stajali na terenu pa smo promijenili u romb. Nakon toga smo probali mijenjati ritam utakmice promjenom sustava i igrača, ali kad se lomila utakmica Istra je bila bolja i zabila ta dva gola i na kraju zasluženo slavila - dodao je trener Osijeka.

Koliko je teška ozljeda Lončara?

- Dobio je udarac u kuk i mislim da neće biti ništa strašno.

Osijeku sada slijedi derbi s Dinamom. Dolazi nakon neočekivanog poraza i gubitka bitna tri boda.

- Trebamo ovu utakmicu dobro analizirati i vidjeti zašto smo odigrali ovako slabo danas i zašto nas je Istra u svakom pogledu nadigrala. Prvo to trebamo analizirati pa se dobro pripremiti za Dinamo - zaključio je Bjelica.

Pula: Treneri Gonzalo Garcia i Nenad Bjelica komentirali susret Istre i Osijeka

Potom je na presici govorio i trener Istre Gonzalo Garcia.

- Prezadovoljni smo. Odigrali smo odličnu utakmicu. Imali su nekoliko prilika na početku, ali onda smo preuzeli kontrolu nad utakmicom protiv odlične ekipe koja ima odličnog trenera. Igraju odličan presing, znaju što žele, ali danas smo mi bili na visokoj razini i pobijedili - rekao je Garcia pa dodao:

Pula: Treneri Gonzalo Garcia i Nenad Bjelica komentirali susret Istre i Osijeka

- Znam da glupo zvuči, ali igrali smo dobro i protiv Lokomotive (Istra izgubila 4-0). Kontrolirali smo igru, ali nismo bili dovoljno agresivni da bismo stvorili šanse. Jednostavno nismo bili koncentrirani onda kad je najviše trebalo. Rekao sam i nakon te utakmice da nemam osjećaj da loše igramo. Dapače, nismo odgirali lošu utakmicu ove sezone, ali u nekim trenucima nismo bili dovoljno koncentrirani. Čak i danas smo imali jako puno šansi, a zabili smo samo dvije. No, na dobrom smo putu i polako ćemo stići gdje želimo.

POGLEDAJTE VIDEO: MICHAEL JORDAN JE U SPLITU