Obavijesti

Sport

Komentari 15

Bjelica: Na terenu vidi ono što većina ne, naslijedit će Modrića, a Šutalo ove zime sigurno odlazi

Bjelica: Na terenu vidi ono što većina ne, naslijedit će Modrića, a Šutalo ove zime sigurno odlazi

Za Šutala bi Leipzig bio savršena opcija, Beljo podsjeća na Šukera i Haalanda, a s Gvardiolom sam se jednom posvadio..., ispričao je Bjelica i otkrio da pregovara s njemačkim klubovima

VIDEO

Hrvatski trener Nenad Bjelica napustio je klupu Osijeka krajem kolovoza ove godine, još uvijek je bez posla, a trenutačno živi na relaciji Zagreb-Klagenfurt-Poreč. U intervjuu za njemački Sport Bild komentirao je nadolazeće Svjetsko prvenstvo, te je rekao tko će od hrvatskih reprezentativaca nakon Katara postati još vrjedniji. 

Pokretanje videa...

Nenad Bjelica 05:43

- Nekoliko igrača pada mi na pamet. Ponajprije Joško Gvardiol, moj bivši igrač u Dinamu. Također, Josip Šutalo se razvija na nevjerojatan način. Obojici će nakon ovog SP-a biti povećana tržišna vrijednost - počeo je Bjelica.

Bjelica je s Dinamom dva puta osvojio naslov prvaka, a upravo je Gvardiol pod njegovim vodstvom 2019. godine debitirao za 'modre'. Leipzig ga je kupio za 18,8 milijuna eura, a ovog je ljeta za veliku nadu hrvatsku nogometa i Chelsea navodno nudio 90 milijuna eura. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Gvardiol je i prema istraživanju Ciesa proglašen najboljim mladim igračem rođenim 2002. godine, a iza sebe je ostavio Camavingu, Fatija i Pedrija. Svjestan je Bjelica njegove kvalitete koju je prepoznao još prije četiri godine. 

-  Sa 16 godina je bio fizički dominantan, preskočio je juniore i gledao sam ga u drugoj momčadi. Već tada sam vidio igrača koji je imao snažnu osobnost na terenu i činio se već kao iskusan igrač. Znao sam da je pred njim blistava budućnost. Njegova nevjerojatno samopouzdanje na terenu i njegova skromnosti izvan terena, fascinirali su me svaki dan - kazao je Bjelica nakon čega se prisjetio jedne zanimljive anegdote: 

RB Leipzig - Real Madrid

- Jednom prilikom je propustio trening jer smo se malo porječkali. Joško je bio jako tužan i osjećao je krivnju. Pitao me: 'Treneru, kao ćete me kazniti?' Odgovorio sam mu: 'Nikako, sada treniraj i za vikend igraš...' Kao stalni član prve momčadi, koristio je javni prijevoz. Njegov razvoj ne može biti zaustavljen. Nakon SP-a, sljedeće ljeto napravit će iskorak prema velikim momčadima poput Chelsea - kazao je Bjelica.

Leipzig je već ljetos pokazao zanimanje za Josipa Šutala, a Bjelica smatra da bi njemački prvoligaš zasigurno bio dobar izbor za hrvatskog reprezentativca.

- Josip će sigurno već ove zime napraviti transfer, veći od 20 milijuna eura. Ima kvalitetu za bilo koji njemački klub. I za Bayern? - Josip je sigurno dovoljno dobar za Bayern. No, klub poput Leipziga bila bi dobra opcija, savršena za njegov razvoj. Gvardiol i Dani Olmo odličan su primjer kako je Leipzig klub preko kojeg možete napraviti iskorak do vrha - smatra Bjelica. 

3:0 Dinamo pobijedio  Istru golovima Oršića i Emrelija, vratio se Ivanušec

Bjelica je još istaknuo da blistavu budućnost predviđa napadaču Osijeka Dionu Dreni Belji (20) kojeg je opisao kao 'mješavinu Šukera i Haalanda'. 

- Odlična lijeva noga i osjećaj za gol, podsjeća me na našeg bivšeg vrhunskog napadača. Haalandu je sličan jer je robustan - kazao je. 

Šibenik i Dinamo sastali se u 7. kolu SuperSport HNL-a

Za Martina Baturinu (19) kaže da je najveći hrvatski talent koji ima 'genijalna rješenja'. 

- Iako ima 19 godina, već djeluje puno iskusnije. Ima nevjerojatnu situacijsku inteligenciju i odličan pregled igre. Na terenu vidi ono što većina nije u stanju. Njegova tehnika već sada je savršena. Još mora poraditi na defenzivnim zadaćama i mora preuzimati više rizika. Ako to uspije, uskoro će biti nasljednik Luke Modrića u reprezentaciji - rekao je pa se osvrnuo i na kapetana hrvatske reprezentacije: 

- Modrić će u Kataru igrati na vrhunskoj razini. Nije lako izdržati visoki ritam s 37 godina. On jako voli igrati za reprezentaciju i suigrači ga jako vole. Poseban je osjećaj svima biti na travnjaku s Modrićem. Cijela Hrvatska bit će presretna ako Luka nastavi igrati još godinu-dvije dana. On je idol svakom nogometašu u domovini. Moramo biti sretni što ga još uvijek imamo u reprezentaciji - kazao je. 

Champions League - Group F - Real Madrid v Celtic

A vidi li se Bjelica na mjestu izbornika Zlatka Dalića o čemu se već govorilo?

- Ponosan sam što me spominju kao jednog od kandidata. To je velika stvar za svakog hrvatskog trenera, uključujući i mene. No, vidjet ćemo. Sada me više privlači svakodnevni rad s momčadi. Nakon što sam se razišao s Osijekom, napunio sam baterije. Spreman sam za novi klub. Nedavno sam razgovarao s nekim sportskim direktorima u Bundesligi. Volio bih kad bi se izrodilo nešto iz tih kontakata - zaključio je Bjelica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu