Obavijesti

Sport

Komentari 207

Gorica je razbila Bjeličin Osijek!

Gorica je razbila Bjeličin Osijek!

Gorica je u prvoj subotnjoj utakmici hrvatskog prvenstva u potpunosti nadigrala Osijek! Od prve minute izgledali su bolje na terenu uz par pauza, a imali su jako, jako puno velikih šansi

U prvom susretu 15. kola Prve HNL Gorica je kao domaćin nadigrala Osijek sa 4-1 (1-0).

Strijelci za domaće bili su Dieye (13), Kalik (54, 65) i Mitrović (77), dok je jedini pogodak za goste postigao Mierez (49).

Bio je ovo prvi poraz Osijeka otkako ga je preuzeo Nenad Bjelica koji je dosada ostvario devet pobjeda i dva remija.

Gorica je svoju bolju igru u prvom poluvremenu okrunila jednim pogotkom. Špikić je u 13. minuti uputio odličan centaršut s desne strane, udarac Suka Ivušić je uspio odbiti, no samo do Dieyea koji je odbijenu loptu pospremio u mrežu .

Početkom nastavka Osijek je stigao do poravnanja nakon nekarakteristične pogreške domaćeg kapetana Kahline koji nije uspio ukrotiti ne pretjerano jak udarac Bočkaja s gotovo 30 metara, a na odbijenu loptu natrčao je Mierez i u 49. minuti poravnao na 1-1.

Tada je na scenu stupio igrač utakmice Anthony Kalik koji je golovima u 54. i 65. minuti usmjerio utakmicu u korist Gorice. Kod prvog gola je vratar Osijeka Ivušić istrčao na gotovo 40 metara od svog gola samo da bi pogodio Kalika. Lopta se odbila u lijevu stranu, no Australac hrvatskih korijena je uspio lobom pogoditi mrežu prije no što se Ivušić vratio među vratnice. Drugi pogodak Kalik je postigao nakon što je sa sredine igrališta sam krenuo prema Ivušiću te potom mirno poslao loptu pored gostujućeg čuvara mreže.

Konačnih 4-1 postavio je Mitrović nakon lijepog okomitog proigravanja Babeca.

Ovom pobjedom treća Gorica je došla do 26 bodova, četiri manje, ali i uz dvije utakmice manje od vodećeg Osijeka. Između njih je Dinamo sa 29 bodova i tri utakmice manje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
15. KOLO HNL-a 15:00 , GRADSKI STADION VELIKA GORICA
Gorica
13' Dieye 54' Kalik 65' Kalik 77' Mitrović
4 : 1
Osijek
49' Mierez
Sortiranje događaja
90+5'

KRAJ!

90'

Igrat će se pet minuta nadoknade!

88'

Zamalo 5-1! Nevjerojatno! Kakav raspad Osijekove obrane... Mitrović je s ruba šesnaesterca došao do lopte i opalio po golu, no Ivušić je to vrhunski obranio!

86'

Još je jednu munjevitu kontru zamalo imala Gorica! Ipak, nisu uspjeli kapitalizirati je, ali ionako im je svejedno... Vode velikih 4-1!

77'

GOOOOOOL! Kakav potop Osijeka...

Dobio je Mitrović loptu u šesnaestercu, prošao Ivušića i zabio za 4-1. Prekrasno se potkrao Osijekovoj zadnjoj liniji...

Komentari 207