Obavijesti

Sport

Komentari 55

Bjelica ne želi igrača Partizana, a o Miérezu poručio: Ako Petko vrijedi 20, pa zašto on ne bi 10?

Bjelica ne želi igrača Partizana, a o Miérezu poručio: Ako Petko vrijedi 20, pa zašto on ne bi 10?

Takuma Asano jedan je od 50 igrača koje smo gledali. Dobar je, ali nam ne treba, rekao je trener Osijeka i o potencijalnom dolasku Caktaša ustvrdio: Zvali smo ga, poslali smo ponudu

Nenad Bjelica aktivan je ovo ljeto uoči prvih pravih priprema s Osijekom. Stižu mu Amer Hiroš, Slavko Bralić i Šime Gržan, a otkupio je ugovor Ramóna Miéreza.

U međuvremenu radi na drugim pojačanjima, prije svega Mijom Caktašem, donedavnim kapetanom Hajduka koji čeka istek ugovora 30. lipnja.

Pokretanje videa ...

Bjelica i Osječani slave 00:59

- Nitko nam se nije nudio, nego smo Caktaša mi zvali. Slobodan je, a igrač takvog profila nam treba i mi smo prvo njega zvali, razgovarali i poslali ponudu na koju sad čekamo odgovor - rekao je Bjelica za Glas Slavonije.

Japanski reprezentativac Takuma Asano, bivši član Partizana s kojim je jednostrano raskinuo ugovor zbog neisplate plaća, ipak nije u užoj konkurenciji.

- On je samo jedan od 50 igrača koje smo pogledali. Dobar je, ali nam trenutačno ne treba. Pa imamo šestoricu napadača - ističe Bjelko.

Vruća roba na tržištu svakako je Miérez kojega su "bijelo-plavi" kupili za 2,5 milijuna eura od Alavésa. Potpisao je do 2024., ali ne znači da ne može otići već ovo ljeto. Interesa ima, a Bjelica je izvjesio cijenu od 10 milijuna eura.

- To na nogometnom tržištu nije velika cijena. Možda se čini mnogo za imidž Osijeka koji za taj novac dosad nije prodavao igrače, ali recimo da Miérez igra u Dinamu, za njega bi se tražilo i 25 milijuna. Ako Bruno Petković, koji je ove sezone u HNL-u zabio devet golova, vrijedi 20-ak milijuna eura, ne znam zašto mi za Miereza, koji je zabio 22, ne bismo tražili deset - kaže Bjelica.

 

POSLUŠAJTE NOVI NAVIJAČKI HIT 'CRVENO BIJELO PLAVA':