Obavijesti

Sport

Komentari 103

Zakrpani Osijek s 'pola gasa' razbio Istru i preuzeo vrh HNL-a!

Zakrpani Osijek s 'pola gasa' razbio Istru i preuzeo vrh HNL-a!

Istra je imala stativu u prvom pa prečku u drugom dijelu. Ali danas je zakuhala sama sebi. Sva tri gola Osijeka došla su nakon slabe reakcije Istrine obrane, potonja dva izravno su skrivili Hujber i Galilea

Nogometaši Osijeka osigurali su prenoćenje na vrhu ljestvice Prve HNL zahvaljujući sigurnoj 3-0 (1-0) domaćoj pobjedi protiv Istre 1961 u susretu 15. kola.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dino Mataković napisao himnu Osijeka VIDEO

Pogotke za Osijek postigli su Mihael Žaper, Mihret Topčagić i Ivan Fiolić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osijek je do pobjede protiv Istre stigao znalački koristeći pogreške obrane gostujućeg sastava. U 5. minuti Žaper je na petercu okružen dvojicom čuvara ispružio nogu i preusmjerio ubacivanje Bočkaja iza leđa nameoćnog Collaa.

Osijek i Istra susreli se u 15. kolu Prve HNL

U nastavku dvoboja domaći su do drugog gola stigli kada je branič Istre Hujber pogriješio u pokušaju izbacivanja centaršuta Ndockyta pa je lopta stigla na glavu Topčagića koji je u skoku bio viši od Galilee i pogodio za 2-0.

Konačni rezultat postavio je Fiolić koji je iskoristio pogrešku golmana Istre Collaa koji je promašio loptu prilikom istrčavanja na dugu loptu Bočkaja, pa veznjaku Osijeka nije bilo teško neometan pogoditi nebranjenu mrežu.

Osijek i Istra susreli se u 15. kolu Prve HNL Osijek i Istra susreli se u 15. kolu Prve HNL

Valja istaknuti da je Istra imala dobre šanse potkraj prvog poluvremena kada je Malenica u istoj akciji obranio dva pokušaja od čega je u jednom lopta zatresla stativu dok je u nastavku Mahmoud pogodio prečku.

Vodeći Osijek sada ima 30 bodova, tri više od drugog Dinama i treće Rijeke, ali Dinamo ima dvije, a Rijeka jednu utakmicu manje. Istra 1961 je ostala osma sa 15 bodova, koliko ima i sedmi Šibenik.

Dinamo i Rijeka će svoje susrete 15. kola igrati u nedjelju, Dinamo protiv Lokomotive, a Rijeka protiv Šibenika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
15. kolo Prve HNL 15 SATI , Gradski vrt, Osijek
Osijek
Žaper 5', Topčagić 59', Fiolić 75'
3 : 0
Istra
Sortiranje događaja

I KRAJ U GRADSKOM VRTU!

Utakmica u kojoj je Istra imala sjajnih prilika, koje nije znala iskoristiti. Domaćini su iskoristili velike pogreške u obrani gostiju te strpljivo vrebali neopreznosti.

Po pogodak su dali Žaper, Topčagić i Fiolić pa je Osijek, na kraju svega, s pola gasa i desetkovan izostancima zbog korona virusa prošao kroz Istru pa preuzeo prvo mjestu prvenstvene ljestvice!

Igrat će se još minimalno tri minute.

86'

Neće pa neće. Istra danas ne bi zabila gol da je okvir dvaput veći. Sada je Beljo promašio loptu iz velike blizine pa napravio prekršaj u napadu nad Malenicom.

82'

Zadnja promjena kod Osijeka. Barišić je zamijenio Bartoleca.

A evo izmjena i kod Istre. Desio umjesto Mahmouda, Serderov je zamijenio Lisicu.

78'

Nova dvostruka promjena kod Osijeka. Izašli su strijelci Topčagić i Fiolić, a ušli Bohar i Daku.

Komentari 103