Obavijesti

Sport

Komentari 6

Bjelica priznao: Slaven je bio bolji od nas! Zekić utučen: Ha, nakon ovoga možemo plakati

Bjelica priznao: Slaven je bio bolji od nas! Zekić utučen: Ha, nakon ovoga možemo plakati

Ne želim kukati, ali ništa nas ne može nagraditi, baš ništa, rekao je trener Slaven Belupa nakon ispadanja u Gradskom vrtu na penale iz Kupa, a trener Osijeka dodao: "Prošli smo i to je ono što se piše"

VIDEO

Nenad Bjelica slavio je u drami u Gradskom vrtu, Zoran Zekić nije, a odlučivale su doista nijanse. Promašeni penali i crveni kartoni na obje strane pa odluka tek nakon šeste serije raspucavanja (5-4) za ulazak Osijeka u polufinale SuperSport Hrvatskoga nogometnog kupa.

- Danas smo vidjeli sve što se može vidjeti osim golova. Bilo je jako puno šansi, u prvom poluvremenu za nas, u drugom za Belupo. Moram čestitati Slavenu na sjajnoj utakmici, nitko nas nije ovako nadigrao i iskontrirao kao oni, u drugom dijelu imali su šanse kao drugi protiv nas u zadnje tri, četiri utakmice. Imali smo sjajnog golmana, a i oni, penali su uvijek lutrija i idemo dalje - sumirao je trener Osijeka za HNTV.

Pokretanje videa...

Bjelica i Osječani slave 00:59

Juriš u prvom poluvremenu i brojne šanse Osijeka nisu urodile plodom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Puno smo uložili truda u prvom poluvrmeenu, igrači su bili maksimalno fokusirani na terenu, nismo radili pretjerane zamjene, a Belupo je izmjenama napravio razliku u drugom poluvremenu. Svi znamo tko su Krstanović, Marina, Caimacov, Zapata nam je radio probleme, nismo pronalazili rješenje. To su takve utakmice, protivnik je bio bolji i čestitam mu na tome, ali mi smo prošli dalje - jasan je Bjelica.

Najavili su uoči utakmice da žele proći kako god. To se i dogodilo, nitko neće previše pamtiti kako.

- Htjeli smo prolazak, rekli smo, kako god da bude. Kup je nepredvidiv, nismo primili gol u trećoj utakmici zaredom. Prošli smo i to je ono što se piše - rekao je Bjelica.

Sad ga čekaju dva gostovanja kod drugih polufinalista Kupa, prvo kod Gorice, a onda i kod Rijeke u prvenstvu.

- Svi imaju težak tempo, nemamo što tražiti alibi u teškim utakmicama. Hvalimo se sa širokim kadrom, vidjet ćemo sad koliko je širok. Ali vjerujemo da ćemo i uz promjene doći do tri boda - zaključio je Bjelica.

Osijek i Slaven Belupo sastali se u četvrtfinalu hrvatskog nogometnog kupa

Zoran Zekić pokušao je izbaciti bivši klub, bio je jako blizu, Krstanović je 20-ak minuta prije kraja pogodio prečku iz penala, i u raspucavanju je imao prvi prednost jer je Škorić pogodio prečku, ali onda su promašili Goda i Zirdum za kraj nadanja.

- Zdravi smo. Poslije ovoga možeš ići malo doma isplakati se, biti tužan, ali nakon utakmice protiv Rijeke nemam što igračima reći, ništa krivo. Bili smo jako dobri. Teško je, ali proći će - kazao je Zekić.

Priznao je kako su u prvom poluvremenu jako visjeli pa je u 37. minuti napravio čak tri zamjene.

- Nismo mogli spojiti dva dodavanja, a drugo poluvrijeme je bilo baš dobro, s dosta šansi. I onda poslije toga penal za nas pa smo mi napravili grešku. Moram čestitati golmanu Sušaku na debiju. Rekao sam mu da pokazuješ karakter branio prvi ili 100. put. Čestitam svim igračima, vidjet ćemo što će biti s kadrom za iduću utakmicu, Gržan mora odraditi suspenziju.

Što mu je prolazilo kroz glavu kad je Krstanović, koji redovito pogađa s bijele točke, promašio penal?

- Gledaj, neki dan nismo zabili protiv Rijeke, bio bi odlučujući i danas da smo zabili. Zadovoljan si, naravno da ti je velika želja proći, trebaš im nešto reći ujutro da ih podigneš. Psihički je jako teško, ne želim kukati, ali ništa nas ne želi nagraditi. Baš ništa...

"Farmaceuti" nastavljaju sa serijom gostovanja. Nakon Osijeka, idu u Pulu kod Istre pa i u Maksimir protiv Dinama.

- Jako mi je krivo za drugi žuti Kvržića, moram vidjeti kako je Božić, zasad nije dobro, i Bosec. Ali kako je tako je, moramo prezentirati dobru igru. Naravno, nadam se i bodovima - zaključio je Zoran Zekić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu