Obavijesti

Sport

Komentari 82

Tvrda nula u Poljskoj: Osijek će prolaz tražiti u Gradskom vrtu

Tvrda nula u Poljskoj: Osijek će prolaz tražiti u Gradskom vrtu

Puno tempa, trke i duel igre na sredini terena nisu dali pobjednika. Vrlo tvrda utakmica u Szczecinu završila je bez pobjednika pa će Osječani prolaz u 3. pretkolo Konferencijske lige pokušati osigurati kod kuće

Nogometaši Osijeka u prvoj su utakmici 2. pretkola Konferencijske lige na gostovanju kod Pogona u Szczecinu odigrali 0-0.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Napredak Pampasa u šest mjeseci 02:53

Bila je to vrlo tvrda utakmica nakon koje su se obistinile tvrdnje: Osijek je od hrvatskih klubova dobio najtežeg suparnika u Europi. Poljski Pogon priložio je vrlo čvrstu i organiziranu igru pokazavši kvalitetu zbog koje je prošle sezone završio treći u Ekstraklasi.

Osijek je, pak, također zgusnuo svoje redove i odradio jednu dobru defenzivnu utakmicu u kojoj je Ramon Mierez bio odsječen veliku većinu vremena dok su glavnu riječ na travnjaku vodili veznjaci i Mile Škorić u zadnjoj liniji.

Osijek: NK Osijek i NK Istra 1961 odigrali utakmicu 36. kola Prve HNL

Kapetan Osijeka odigrao je sjajnu utakmicu, anulirao Kozlowskog i Kowalczyka koji su bili najraspoloženiji kod Poljaka i u par navrata Zahoviću pokazao tko je gospodar šesnaesterca. No, unatoč dobroj igri u obrani, Osijek je danas bio vrlo slab prema naprijed.

Tek nešto živosti unio je debitant Amer Hiroš nakon ulaska u drugom poluvremenu pokazavši da će kroz dogledno vrijeme biti odlično pojačanje 'bijelo-plavih'. Osim toga tek dvije poluprilike Miereza iz prvog dijela te akcija s kraja susreta u kojoj je Žaper mogao i pucati, ali se odlučio na proigravanje, nisu ostavile dojam boljeg protivnika.

Osijek i Šibenik susreli se u 1. kolu Prve HNL

Osijek je utakmicu završio bez ijednog udarca u okvir gola pa će priliku za popravak dojma imati u uzvratu za tjedan dana na stadionu Gradski vrt.

Ukupni pobjednik dvoboja u 3. pretkolu igrat će protiv boljeg iz dvoboja bugarskog CSKA iz Sofije i latvijske Liepaje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
2. pretkolo Konferencijske lige 21 SAT , Szczecin, Poljska
Pogon
0 : 0
Osijek
Sortiranje događaja

KRAJ UTAKMICE U SZCZECINU!

Pokušavao je Osijek zadnjih nekoliko minuta brzim kontrama zabiti barem jedan prije isteka vremena, a pred sam kraj Hiroš je ponovno imao odličan potez ušuljavši se driblingom u šesnaesterac. Zatim je vrlo loše pokušao dodati pa je akcija propala.

Tvrdo, uz puno tempa i trke bez pravih šansi. Osijek je šest puta prijetio s tim da niti jedan udarac nije išao u okvir protivničkog gola. S druge strane, Pogon je također zaprijetio šest puta, no Ivušić je u tri navrata morao intervenirati. Ipak, ni te šanse nisu bile izrazite.

Osijek će tako za tjedan dana, 29. srpnja u 21 sat u Gradskom vrtu tražiti prolaz u 3. pretkolo Konferencijske lige.

Igrat će se tri minute nadoknade.

87'

Kakva sada šteta... Odigrali su Osječani brzu kontru, čak petorica su stigla naprijed i lopta je stigla na desno krilo kod Žapera nakon odličnog proigravanja Hiroša. Odlučio je poslati ju u sredinu, ali blokirali su to poljski igrači.

Dojam je da je Žaper mogao i pucati, imao je otvorenu drugu stativu, ali htio je biti nesebičan.

85'

Amer Hiroš zaradio je žuti karton, vrlo vjerojatno jer je smetao igračima Pogona izvesti brzi slobodnjak.

82'

Nova dvostruka zamjena kod Osijeka. Izašli su Miloš i Mierez, a ušli Gržan i Mance.

Komentari 82