Obavijesti

Sport

Komentari 517

Remi na Gradskom vrtu: Mađari zabijali, Mierez imao šansu za pobjedu u posljednjem napadu

Remi na Gradskom vrtu: Mađari zabijali, Mierez imao šansu za pobjedu u posljednjem napadu

Već u devetoj minuti je krasno s 20 metara od gola pogodio Kleinheisler, a devet minuta kasnije je uz pomoć domaćeg stopera Lovrencsics poslao loptu iza leđa Marka Malenice za izjednačenje i konačnih 1-1

U derbiju i posljednjoj utakmici 11. kola HT Prve lige nogometaši Osijeka i Hajduka su odigrali 1-1 na stadionu Gradski vrt. Osijek je poveo u 9. minuti golom Laszla Kleinheislera. U 19. minuti je izjednačujući gol za Hajduk zabio Gergo Lovrencsics. Tako je Osijek s 21 bodom ostao na trećem, a Hajduk s 20 bodova na četvrtom mjestu. Vodeća Rijeka ima 23 boda, a Dinamo je drugi s 22.

Kleinheisler rastura, a mnogi su zaboravili tko ga je doveo...
Kleinheisler rastura, a mnogi su zaboravili tko ga je doveo...

Domaća momčad nije mogla poželjeti bolji početak derbija u Gradskom vrtu. Već u petoj minuti zaprijetili su preko Škorića nakon Bočkajevog ubačaja, ali je Lovre Kalinić dobro intervenirao. No, u devetoj minuti Hajdukov kapetan nije uspio zaustaviti put lopte prema mreži.

Mađarski reprezentativac Laszlo Kleinheisler primio je loptu na 20 metara, napravio jedan korak i preciznim udarcem pogodio lijevi donji kut Hajdukovih vrata. Osijekov pritisak nije jenjavao pa je u 13. minuti momčad Nenada Bjelice stvorio novu priliku. Mierez je pokraj Simića uspio stvoriti prostor za udarac, ali je Kalinić dobro reagirao i spriječio pogodak. Samo minutu poslije po desnoj strani se u kazneni prostor probio Bohar i gađao bliži kut Hajdukovih vrata, ali je ponovno spreman bio Kalinić.

U 11. kolu Prve HNL sastali se Osijek i Hajduk

Prva ozbiljnija akcija Hajduka završila je izjednačujućim pogotkom. U 19. minuti je na desnoj strani Marin Ljubičić prevario Osijekove braniče, gurnuo loptu za Gerga Lovrencsicsa, a Hajdukov mađarski reprezentativac se nakon još jednog driblinga odlučio za udarac. Na putu prema vratima lopta je pogodila koljeno Danijela Lončara koji je pokušao blokirati šut, malo promijenila smjer i prevarila osječkog vratara Marka Malenicu.

U prvoj akciji nakon primljenog pogotka Osijek su centimetri dijelili od novog vodstva. Vedran Jugović se ubacio iz drugog plana, pucao s ruba kaznenog prostora, a lopta se prvo odbila od lijeve vratnice pa nastavila svoj put paralelno s gol-crtom do desne vratnice, da bi prvi do nje stigao Lovre Kalinić.

Gustafsson je možda i došao po tri boda, no na koncu mora biti zadovoljan i ovim jednim...
Gustafsson je možda i došao po tri boda, no na koncu mora biti zadovoljan i ovim jednim...

Hajduk je do kraja poluvremena najbolju priliku imao u 34. minuti, kad je Marin Ljubičić ljevicom gađao suprotni kut s desne strane, ali je lopta prohujala pokraj vratnice. Drugo poluvrijeme nije donijelo jednako atraktivan i kvalitetan nogomet kakav su momčadi prikazale u prvom dijelu. Golove, opasne akcije i dobre obrane zamijenili su neoprezni startovi, grubi prekršaji i žuti kartoni.

Najbolju priliku za Osječane propustio je u 69. minuti Ramon Mierez. Prošle sezone najbolji strijelac na prvoligaškim travnjacima nije uspio zatresti mrežu kad se našao "oči u oči" s Kalinićem u 69. minuti nego je pucao ravno u kapetana Hajduka.

U 11. kolu Prve HNL sastali se Osijek i Hajduk

Splićani su u drugom dijelu imali jedan udarac unutar okvira vrata, kad je Alexander Kačaniklić pucao snažno s ruba kaznenog prostora, ali ravno u Malenicu. U sučevom dodatku je Kalinić dvaput zaustavljao udarce Osječana, Škoriću i Kleinheisleru, a posljednju opasnu akciju na utakmici izveo je Hajduk, ali je Slovenac Mlakar u izglednoj situaciji pucao preko vrata pa je ostalo 1-1. Utakmicu na Gradskom vrtu sudio je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
11. KOLO HNL-A 19:30 , GRADSKI VRT, OSIJEK
Osijek
9' Kleinheisler
1 : 1
Hajduk
19' Lovrencsics
Sortiranje događaja
90'+4'

Morao je sada reagirati Lovre Kalinić nakon kornera, a glavom je pokušao Mile Škorić. Išlo je to u okvir, ali odlično se snašao kapetan Hajduka i sprječio opasnost pred svojim golom! 

90'+2'

Zaprijetili su domaći preko Kleinheslera, ali dobro se rastegnuo Kalinić i obranio taj udarac. Nakon kornera nije se dogodilo ništa, već je lopta završila među Torcidom na sjevernoj strani stadiona.

90' NADOKNADA

Četvrti je sudac pokazao sedam mintua nadoknade.

84'

Mijenja i Hajduk. Iz igre su izašli Marko Livaja i Josip Vuković, a ušli Dario Melnjak i Jani Atanasov. 

78'

Osječani dosta mijenjaju 10 minuta prije kraja. Izašli su Hiroš, Mierez i Jugović, a ušli Ndockyt, Žaper i Daku.

Komentari 517