Obavijesti

Sport

Komentari 230

Ratnička utakmica bez golova: Rijeka ostala na čelu Prve HNL

Ratnička utakmica bez golova: Rijeka ostala na čelu Prve HNL
7

Rijeka i Osijek remizirali su bez golova na Rujevici u zaostaloj utakmici 14. kola Prve HNL. Bila je to žestoka i borbena utakmica s pet žutih kartona, ali malo pravih prilika. Riječani će tako novo kolo dočekati na prvom mjestu

Dvoboj najboljeg napada i najbolje obrane nije do kraja ispunio očekivanja ljubitelja nogometa. Nijedna od momčadi nije pokazala spremnost izložiti se nekom većem riziku kako bi došla do pobjede, prilike su se vrebale iz suparničkih pogrešaka, kontranapada ili prekida.

Pokretanje videa...

Josip Drmić u Rijeci 01:47

Iz prve ozbiljnije akcije Riječana, najbolji strijelac hrvatskog prvenstva Josip Drmić zaprijetio je gostujućem vrataru Malenici koji je njegov udarac iz okreta u 27. minuti uspio obraniti.

Tek u drugoj polovici prvog poluvremena bilo je nekoliko ozbiljnijih situacija pred jednim i drugim golom. Osijek je veliku priliku imao u 32. minuti, kad se Ramon Mierez sjurio prema vratima, oslobodio se svog čuvara i odlučio pucati s ruba kaznenog prostora, ali to nije učinio dovoljno precizno pa je domaći vratar Nediljko Labrović bez poteškoća obranio taj udarac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Rijeka i Osijek sastali se u zaostalom 14. kolu HT Prve lige

U razmaku od jedne minute Riječani su dvaput došli u kazneni prostor Osijeka. U 35. minuti je udarac Roberta Murića s desne strane završio u bloku, a u 36. minuti se po istom boku u šesnaesterac sjurio Ivan Tomečak, ali njegov udarac nije bio precizan.

U 42. minuti su Riječani izveli lijepu akciju. Kombinirali su Abass i Pavičić, ali su u završnici zasmetali jedan drugome pa je Abassov udarac pogodio upravo Pavičića.

Rijeka i Osijek sastali se u zaostalom 14. kolu HT Prve lige

U drugom poluvremenu su vratari ostali bez posla, iako je bilo nekoliko obećavajućih situacija. Riječani su najbliže pogotku bili u 73. minuti, kad je Slovenac Adam Gnezda Čerin pucao s ruba kaznenog prostora, a lopta je prohujala pokraj lijevog gornjeg kuta osječkih vrata.

Rijeka i Osijek sastali se u zaostalom 14. kolu HT Prve lige

Osječani su imali dvije prilike unutar 85. minute. Prvo je Fiolić ušao s desne strane u kazneni prostor i pucao snažno, ali je na vrijeme u blok ušao Smolčić. Nakon udarca iz kuta Škorić je glavom vratio loptu na peterac, gdje je usamljen u skoku bio Bralić, ali je njegov udarac bio neprecizan.

Rijeka i Osijek sastali se u zaostalom 14. kolu HT Prve lige

Tako je tek treći put u ovoj sezoni utakmica HT Prve lige završila bez pogodaka. Zahvaljujući ovom rezultatu Rijeka je ostala na vrhu ljestvice sa 37 bodova, jednim više od Osijeka. Hajduk je treći sa 33 boda i utakmicom manje od vodećeg dvojca, dok je Dinamo četvrti sa 31 bodom i dvije utakmice manje.  

Utakmicu na stadionu HNK Rijeka na Rujevici sudio je Dario Kulušić iz Šibenika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HT Prva liga, 14. kolo (zaostala) 17.00 , Rujevica; sudac: Dario Kulušić (Šibenik)
Rijeka
0 : 0
Osijek
Sortiranje događaja
KRAJ

Kraj utakmice na Rujevici. Bio je to susret najboljeg napada i najbolje obrane lige, a Osječani su odnijeli svojevrsnu moralnu pobjedu jer golova nije bilo.

Gledali smo čvrstu i tvrdu utakmicu, s jako puno borbe i žestokih prekršaja. I jedni i drugi imali su nekoliko šansi, ali lopta nije htjela u mrežu.

Na kraju i Bjelica i Tomić mogu biti zadovoljni bodom, pogotovo trener domaće momčadi jer Rijeka će 19. kolo dočekati na prvom mjestu s bodom više od Osijeka. 

86'

Nova promjena u Osijeku. Ušao je Hiroš, a izašao Mierez. 

86'

Tražili su Osječani kontru, a sada je sijevnula jedna. Fiolić je pobjegao po desnoj strani, ušao u peterac i pucao po golu, ali riječki stoperi su to uspješno blokirali i izbacili u korner.

A nakon njega najveća prilika za Osijek na utakmici! Bočkaj je ubacio iz kornera, Škorić je loptu prebacio u peterac, a od tamo je Bralić s dva metra uspio prebaciti cijeli gol. Uf, kakva prilika je to bila. 

84'

Riječani imaju veći posjed i inicijativu, a gosti kao da su pali energetski te se povukli i čekaju izlazak u kontru. 

82'

Tomić je odlučio osvježiti momčad. Ušli su Vučkić i Vukčević umjesto Murića i Tomečaka. 

Komentari 230