Obavijesti

Sport

Komentari 62

Škorić slomio Šibenčane! Osijek se i dalje drži pri vrhu tablice

Škorić slomio Šibenčane! Osijek se i dalje drži pri vrhu tablice

U prvom poluvremenu Osječani su znatno više imali loptu u nogama, no i Šibenčani su grizli. Imali su par munjevitih kontri, no nisu uspjeli doći do ikakvih ozbiljnijih prilika

U prvoj utakmici 16 kola Prve HNL Osijek je u subotu kod kuće u Gradskom vrtu sa 1-0 (1-0) pobijedio Šibenik.

Domaća je momčad dominirala od početka, bolja je i preciznija dok su Šibenčani pokušali s kontrama uzvratiti, ali bez uspjeha. Prvu priliku Osijek je imao u 9. minuti susreta kada je Bohar ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, međutim nije bilo nikoga da skrene loptu i bez problema je hvata vratar Šibenika Labrović.

Drugo poluvrijeme počelo je intenzivnije, obje momčadi imaju prilike. U 46. minuti je krenuo ravno golu Šibenika, puca ali Labrović brani. Minutu kasnije Šibenik ima priliku. Bulat je izveo slobodan udarac iz kuta s lijeve strane, puca izravno prema golu, ali Ivušić brani. 

U 54. minuti Osijek opet ima priliku, Bočkaj dodaje Žaperu, ali  on puca pored gola.

Bohar je u 60. minuti pucao s desne strane, ali ravno u Labrovića. Četiri minute kasnije je Sahiti pucao s oko 18 metara, ali je vratar Osijeka uspijeva obraniti.

60' Lijepo se Bohar ubacio na desnu stranu Osijekova napada i dobio loptu u naletu, ali njegov prizemni udarac ponovno odlazi ravno u Labrovića.

Do kraja utakmice nije bilo ni jedne izglednije prilike i Osijek je upisao desetu pobjedu ove sezone.

Nakon ove pobjede Osijek je prvi na ljestvici sa 33 boda, tri više od Dinama koji je na drugom mjestu, ali koji ima i tri utakmice manje. Šibenik je sedmi sa 13 bodova. Šibenčani su izgubili tri prvenstvene utakmice zaredom.

Utakmicu na Gradskom vrtu je sudio Igor Pajač iz Sv. Ivan Zeline.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. HNL, 16. kolo 15.00 , Gradski vrt
Osijek
Škorić 17'
1 : 0
Šibenik
Sortiranje događaja
90'

Igrat će se još tri minute nadoknade. Šibenčani pokušavaju, ali sve to izgleda jalovo...

86'

Labrović! Osijek je imao korner, a šest-sedam nogometaša stislo se na prvu stativu... Ta gužva skoro je donijela novi gol! Lopta je prošla preko dvije-tri glave i krenula u mrežu iz neposredne blizine, a Labrović je samo podignuo ruke i odbio udarac!

83'

Tempo utakmice je prilično pao. Vidjeli smo još par polukontri, nekih solidnih pokušaja, ali bitnijih prilika - nema...

73'

Kako je sad briljantno prošao Kvesić! Jedan dribling, drugi, treći... Ušao je u šumu igrača, doimalo se kao da je sigurno ostao bez lopte, a on je kroz tu šumu prošao s njom! Potom je opalio s nekih 14 metara, no stoper je uklizao i blokirao mu udarac...

68'

Napadaju sad i Šibenčani i Osječani! Osijekova obrana doima se ranjivom, no upravo je Osijek zamalo došao do gola za vodstvo! Jedan zafelšani udarac Osječana prošao je par centimetara od stative...

Komentari 62