Sport

Komentari 62

Škorić slomio Šibenčane! Osijek se i dalje drži pri vrhu tablice

Škorić slomio Šibenčane! Osijek se i dalje drži pri vrhu tablice

U prvom poluvremenu Osječani su znatno više imali loptu u nogama, no i Šibenčani su grizli. Imali su par munjevitih kontri, no nisu uspjeli doći do ikakvih ozbiljnijih prilika

U prvoj utakmici 16 kola Prve HNL Osijek je u subotu kod kuće u Gradskom vrtu sa 1-0 (1-0) pobijedio Šibenik.

Domaća je momčad dominirala od početka, bolja je i preciznija dok su Šibenčani pokušali s kontrama uzvratiti, ali bez uspjeha. Prvu priliku Osijek je imao u 9. minuti susreta kada je Bohar ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, međutim nije bilo nikoga da skrene loptu i bez problema je hvata vratar Šibenika Labrović.

Drugo poluvrijeme počelo je intenzivnije, obje momčadi imaju prilike. U 46. minuti je krenuo ravno golu Šibenika, puca ali Labrović brani. Minutu kasnije Šibenik ima priliku. Bulat je izveo slobodan udarac iz kuta s lijeve strane, puca izravno prema golu, ali Ivušić brani. 

U 54. minuti Osijek opet ima priliku, Bočkaj dodaje Žaperu, ali  on puca pored gola.

Bohar je u 60. minuti pucao s desne strane, ali ravno u Labrovića. Četiri minute kasnije je Sahiti pucao s oko 18 metara, ali je vratar Osijeka uspijeva obraniti.

60' Lijepo se Bohar ubacio na desnu stranu Osijekova napada i dobio loptu u naletu, ali njegov prizemni udarac ponovno odlazi ravno u Labrovića.

Do kraja utakmice nije bilo ni jedne izglednije prilike i Osijek je upisao desetu pobjedu ove sezone.

Nakon ove pobjede Osijek je prvi na ljestvici sa 33 boda, tri više od Dinama koji je na drugom mjestu, ali koji ima i tri utakmice manje. Šibenik je sedmi sa 13 bodova. Šibenčani su izgubili tri prvenstvene utakmice zaredom.

Utakmicu na Gradskom vrtu je sudio Igor Pajač iz Sv. Ivan Zeline.