Sport

Komentari 117

'Bježite ljudi, bježite iz gradaa!' Orilo se Splitom. Navijači su nabrijani, Ruse čeka pakao

'Bježite ljudi, bježite iz gradaa!' Orilo se Splitom. Navijači su nabrijani, Ruse čeka pakao

Kiša je stala oko 20 sati pa su navijači izašli na ulice i rivu. Uz pjesmu, hrvatske zastave i dresove u sjajnoj atmosferi glasno navijaju. Splitske ulice pune su ljudi i 'kockica'

Poljud je rasprodan, korteo i koreografija su spremni, više od 30 tisuća navijača bodrit će Vatrene iz sveg glasa u ključnoj utakmici europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022 protiv Rusije.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje u Splitu

A večer uoči velikog derbija dvije vodeće reprezentacije skupine H u kojoj Hrvatskoj igra samo pobjeda za direktan plasman na SP splitska atmosfera je na vrhuncu. Kiša je stala oko 20 sati pa su navijači izašli na ulice i rivu, koji uz pjesmu i glasno navijanje na neki način prave uvertiru u pravi spektakl koji nas tek čeka sutra.

Iz sve više kafića čuje se pjesma, a njih stotinjak već je večeras u provod stiglo u hrvatskim dresovima i s 'kockastim' obilježjima.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Bježite ljudiiii, bježite iz gradaaaa jer ovdje igra Hrvatskaaa - pjevalo se na rivi dok su nešto dalje navijači zapalili baklju i iz sveg glasa zapjevali:

- Moja domovinaaaaa, moja domovinaaaa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Inače, u uvertiri susreta u nedjelju navijači će se okupiti na Rivi, odakle će u 12:30 uz pratnju policije krenuti u "korteu" Marmontovom i Zrinjsko frankopanskom ulicom prema stadionu. Navijači su postigli dogovor da će se kolona formirati iza jedinog transparenta s natpisom Vukovar, dok će svi ostali transparenti biti izvješeni na samom stadionu. Akcija je to kojom će navijači odati počast žrtvama grada heroja koji je pao u ruke okupatora prije točno 30 godina.

A u 30. minuti utakmice na istočnoj tribini Poljuda podići će se zastava posvećena žrtvama Vukovara, koja bi trebala kružiti stadionom do poluvremena. Navijači idućih 15 minuta planiraju navijati samo "Vukovar, Vukovar".

Splićani su se tek krenuli zagrijavati i nema sumnje da će pjesma trajati do kasno u noć pa se u nedjelju nastaviti sjajna atmosfera na prepunom Poljudu.

A onda, ako sve prođe prema planu, organizirati feštu kakvu samo Split može prirediti. Nadamo se i vjerujemo...

POGLEDAJTE NAVIJAČKU PJESMU: CRVENO BIJELO PLAVA

Najčitaniji članci