Sport

Komentari 47

Blamaža Korejaca: Ukrajinu su predstavili Černobilom, Talijane pizzom, a Norvežane lososom

Blamaža Korejaca: Ukrajinu su predstavili Černobilom, Talijane pizzom, a Norvežane lososom

Južnokorejska televizija MBC htjela je na lako pamtljiv način gledateljima predstaviti svaku sudionicu Olimpijskih igara u Tokiju pa je stavljala slike koje su za neke ponižavajuće i uvredljive

Južnokorejska TV mreža ispričala se javnosti nakon što su tijekom prijenosa ceremonije otvaranja Olimpijskih igara (OI) u Tokiju u petak pri opisu zemalja koje sudjeluje na Igrama koristili neprikladne slike i natpise.

Nakladnik MBC koristio je tako slike pizze kako bi opisao Italiju, preokret za Haiti, Černobil za Ukrajinu, losos za Norvešku, i to u trenutku kada bi sportaši iz tih zemalja ušli na stadion u sklopu svečanosti otvaranja OI 2020.

U naslovima koji su pratili ceremoniju otvaranja, ta je TV mreža Marshallove otoke označila "nekada nuklearnim poligonom za Sjedinjene Države", a Siriju kao zemlju koja "ima građanski rat koji traje već 10 godina".

Nakon što je upotreba takvih slika i opisa izazvala kritike na mreži, MBC je uputio ispriku rekavši da su "neprikladne slike i naslovi korišteni za predstavljanje nekih priča. Ispričali smo se tim zemljama, uključujući Ukrajinu i naše gledatelje".

POGLEDAJTE SLOW MOTION ČETVRTFINALA ARMAGEDONA 2:

 

Najčitaniji članci