Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
140 komentara

Iz skoka u skok: Evo kako je Blanka došla do bronce na OI

Finale skoka u vis za atletičarke na Olimpijskim igrama u Riju, uz našu Blanku Vlašić, na rasporedu je od 1:30 po srednjoeuropskom vremenu. Tekstualni prijenos mogli ste pratiti na 24sata

Athletics - Women's High Jump Final
Foto: IVAN ALVARADO
140 komentara

UŽIVO:

>>> 2:54 Ruši Lowe u trećem pokušaju, Blanka Vlašić brončana je na Olimpijskim igrama!!!

>>> 2:53 Joj, strašno blizu bio je treći pokušaj na dva metra! Blanka završava natjecanje, ostala je još samo Chaunté Lowe.

>>> 2:50 Blanka ruši dva metra i iz drugog pokušaja, u velikim je bolovima. Ali ruši i Lowe, samo jedan neuspješan pokušaj Amerikanke dijeli Hrvaticu od nove olimpijske medalje!

>>> 2:45 Ruši Blanka letvicu pri prvom pokušaju na dva metra. Vidljivo je boli noga, nadajmo se da će pronaći dodatnu snagu za još dva dobra skoka. Nije to bio loš pokušaj.

>>> 2:41 Samo četiri djevojke pokušat će preskočiti visinu od dva metra. Ruth Beitía, Mirela Demireva, Blanka Vlašić te Chaunté Lowe. Blanka zasad drži treće mjesto.

>>> 2:26 Skače Blanka preko 197 centimetara! Blanka je zasad na trećem mjestu i ima broncu! Opet se letvica tresla, ali ostala je u zraku.

>>> 2:23 Samo dvije od 12 visašica preskočile su 197 centimetara iz prvog pokušaja. Prva je Ruth Beitía sa savršenim učinkom, a drugo mjesto drži Bugarka Mirela Demireva.

>>> 2:20 Ruši Blanka letvicu na 197 centimetara iz prvog pokušaja. Neka i ovaj put bude uspješna iz drugog...

>>> 2:14 Nakon trećih pokušaja na 193 cm ispale su Palšyte, Radzivil, Cunningham, Rossit i Treasure. U igri je još 12 visašica, a Blanka se nalazi na osmom mjestu s dva neuspješna pokušaja. Letvica se diže na 197 cm, tu bi se moglo rješavati pitanje medaljašica.

>>> 2:07 Nakon dva pokušaja na 193 centimetra u igri je ostalo devet visašica, među kojima je i Blanka. Treći pokušaj imaju Cunningham, Geraščenko, Lake, McPherson, Radzivil, Palšyte, Rossit i Treasure.

>>> 2:02 Blanka preskače 193 centimetra iz druge! Tresla se letvica, nogama je zapela za nju, ali nije pala!

>>> 1:58 Veliko čistilište djevojaka na 193 centimetra. Samo ih tri imaju čist saldo (Beitía, Lowe, Trost), a još Demireva i Spencer preskočile su tu visinu iz prvog pokušaja uz prethodno rušenje na 188.

>>> 1:53 Neuspješan prvi pokušaj Blanke na 193 centimetra.

>>> 1:45 Sljedeća je visina 193 centimetra.

>>> 1:44 Svih 17 djevojaka preskočilo je početnu visinu od 188 centimetara. Iz druge je to uspjelo Demirevoj, Licwinko, Rossit, Spencer i Vlašić, a iz trćee Kanađanki Treasure.

>>> 1:42 Uspješan drugi pokušaj Blanke Vlašić! Hrvatska visašica ostaje u natjecanju.

>>> 1:40 Šest od 17 visašica rušilo je letvicu na početnoj visini. Među njima je, na žalost, i Blanka. Sigurne su bile Beitía, Cunningham, Geraščenko, Jungfleisch, Lake, Lowe, McPherson, Palšyté, Radzivil, Sookg i Trost.

>>> 1:36 Na žalost, Blanka je rušila letvicu pri prvom pokušaju na 188 centimetara.

Najava:

Ostala je još samo jedna, ali vrijedna hrvatska predstavnica na Olimpijskim igrama u Riju. Blanka Vlašić od 1:30 nastupa u finalu skoka u vis i lovi svoju drugu olimpijsku medalju nakon srebra još u Pekingu prije osam godina.

Splićanka ima velikih problema s Ahilovom tetivom još od početka 2012., zbog čega je propustila Igre u Londonu i niz drugih velikih natjecanja. Pauzirala je i ove godine kako bi se što bolje pripremila za Rio i besprijekorno odradila kvalifikacije (194 cm).

Pratite tekstualni prijenos natjecanja uživo na 24sata od 1:30.

OI Rio, atletika (Ž), skok u vis, finale, startna lista:

 1. Ruth Beitía (Španjolska)
 2. Levern Spencer (Sveta Lucija)
 3. Airinė Palšytė (Litva)
 4. Irina Geraščenko (Ukrajina)
 5. Sofie Skoog (Švedska)
 6. Mirela Demireva (Bugarska)
 7. Desirée Rossit (Italija)
 8. Alyxandria Treasure (Kanada)
 9. Alessia Trost (Italija)
 10. Blanka Vlašić (Hrvatska)
 11. Chaunté Lowe (SAD)
 12. Marie-Laurence Jungfleisch (Njemačka)
 13. Kamila Licwinko (Poljska)
 14. Morgan Lake (Velika Britanija)
 15. Inika McPherson (SAD)
 16. Svetlana Radzivil (Uzbekistan)
 17. Vashti Cunningham (SAD)

Tema: Olimpijske igre Rio de Janeiro 2016.

Message