Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
305 komentara

Blanka se vratila u Split: Hvala na molitvama, osjetila sam ih...

Malo smo umorni nakon dugog puta što se vidi i po mojim podočnjacima. Imam najbolje navijače na svijetu, ova medalja je i vaša, koliko je i moja, rekla je Blanka Vlašić

Athletics - Olympics: Day 15
Foto: Guliver/Getty Images
305 komentara

Avion s hrvatskom rekorderkom u skoku u vis sletio je u splitsku zračnu luku nešto prije 14 sati. Blanka Vlašić vratila se s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru s brončanom medaljom oko vrata, broncom zlatnoga sjaja.

VIDEO: Pogledajte kako su dočekali Blanku

Bronca krvavog sjaja

Skakala je pod injekcijama protiv bolova zbog ozljede Ahilove tetive koju ima već dosta vremena, šepajući i na rubu snaga nekako je preskočila 1.97 metara i osvojila drugu olimpijsku medalju, nakon srebra u Pekingu 2006. 

- Malo smo umorni nakon dugog puta što se vidi i po mojim podočnjacima. Hvala svima na podršci i molitvama, osjetila sam ih više nego ikad. Imam najbolje navijače na svijetu, ova medalja je i vaša, koliko je i moja - rekla je Blanka Vlašić.

Dočekali su je roditelji i navijači koji su se htjeli fotografirati s njom, a Blanka je strpljivo ispunjavala sve želje. Pričali smo s njezinim ocem Joškom.

Blanka Vlasic | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Blanka Vlasic | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Blanka Vlasic | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

- Malo me iznenadio doček. Nisam očekivao toliko ljudi i kamera. Mislio sam, ipak je bronca. Nije to bronca zlatnog sjaja, to je bronca krvavog sjaja. Ne volim ja bronce zlatnoga sjaja. OI u Tokiju? Polako, uvijek sam govorio Blanki da ne ide u budućnost, neka uživa u sadašnjem trenutku - rekao nam je Joško Vlašić.

Mama, imam medalju

Nakon što je osvojila broncu, Blanka nije mogla zaustaviti suze.

Njeni najmiliji znaju kroz što je sve prolazila pa ne čudi Blankin potez nedugo nakon saznanja da je osigurala drugu olimpijsku medalju u karijeri.

Sjela je na klupu za presvlačenje, uzela mobitel i nazvala mamu Veneru. Bile su to suze radosnice koje su obišle svijet uz priču o hrvatskoj skakačici u vis koju ne mogu zaustaviti ni ozljede ni duga pauza...

Tema: Olimpijske igre Rio de Janeiro 2016.

Message