Obavijesti

Sport

Komentari 189

Hrgović je za 105 sekundi razbio De Morija! Fantastična izvedba

Hrgović je za 105 sekundi razbio De Morija! Fantastična izvedba

Najbolji hrvatski teškaš Filip Hrgović pobijedio je tehničkim nokautom u Rijadu Marka De Morija već u prvoj rundi, to mu je 17. pobjeda u 17. meču, čime je obranio status obveznog izazivača za svjetsku titulu

Mnogi su prognozirali laku pobjedu Filipa Hrgovića protiv deset godina starijeg Australca Marka De Morija na priredbi Day of Reckoning u Rijadu, ali trebalo je to potvrditi i u ringu.

"El Animal" nije dozvolio nikakvo iznenađenje, krenuo je s jakim serijama na samom startu, nakon pola minuta poslao protivnika prvi put na pod, a onda završio posao nakon minutu i 45 sekundi prve runde. Bio je to tehnički nokaut, De Morijev kut bacio je ručnik.

Pokretanje videa...

Filip Hrgović u Rijadu 00:29

Nedorastao protivnik žalio se na udarce u potiljak, ali ništa nije omelo Zagrepčanina do 17. profesionalne pobjede u 17. meču za održanje statusa obveznog izazivača za svjetsku titulu po IBF-u. Na papiru, to bi trebao biti pobjednik meča između Tysona Furyja i Oleksandra Usika, ali s obzirom na mogući revanš nakon njihova prvog meča 17. veljače, vjerojatnije da će mu doći netko drugi.

Hrgovića je u glavnom gradu Saudijske Arabije podržao drugi svjetski poznati hrvatski sportaš koji trenutačno živi u tom gradu. Riječ je o Marcelu Brozoviću koji ne samo da je došao pružiti podršku Hrgi uoči meča, već je bio i u njegovu kutu i slavodobitno se fotografirao u ringu.

Što dalje? Filip ide doma na odmor i mirno može čekati iduću godinu u kojoj bi mogao dobiti priliku protiv neke od teškaških faca. Jesu li to Fury ili Usik, Joshua, Wallin ili netko peti, pokazat će vrijeme. "El Animal" je spreman.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Day of Reckoning, boks 18.00 , Rijad, Saudijska Arabja
Sortiranje događaja
HRGOVIĆEVE IZJAVE

- Da budem iskren, očekivao sam ovakav scenarij. Bila je to borba da ostanem u formi, veselim se borbi za titulu u budućnosti. Sjajan je tip, hvala njemu i njegovu tipu za prihvaćanju borbe. Hvala Saudijskoj Arabiji i Njegovoj Visosti, ovo boks treba i veseli me što sam dio ovoga. Hvala promotorima, hvala organizatorima na ovoj priredbi. Hvala i mom timu, spreman sam za titulu - kazao je Filip.

Slijedi borba za titulu?

- Da, spreman sam za to. IBF je rekao da sam idući na redu, trebam se boriti protiv pobjednika Fury - Usik. Ako odu u revanš, borit ću se protiv idućeg na ljestvici. Da, borba za naslov je iduća. Moje želje? Jaren Anderson je za doručak. Taj dečko nije dovoljno pametan da se bori sa mnom. Mogao bi to biti pobjednik Joshua - Wallen, Anderson, Frank Sanchez, otvoren sam za borbu. Sve su to velika imena i spreman sam, čovječe - dodao je Filip.

EKSPRESNA POBJEDA

Kakva kombinacija, nakon 58 sekundi Hrgović je poslao De Morija u nokdaun! Kleknuo je Australac, uspio se pridići. Ali ne zadugo, kraj borbe!

Za 76 sekundi sredio je Filip Marka De Morija i došao do 17. profesionalne pobjede! Drugi nokdaun bio je koban, bilo je tu i nekoliko udarac u potiljak na koje se žalio, ali nikakve šanse nije imao. Puno lakše od očekivanog sredio je Filip protivnika, doletio je ručnik u ring i to je bilo to.

18.05

Počeo je teškaški obračun na maksimalnih deset rundi. Sretno, Filipe!

18.01

Filip Hrgović ulazi u Kingdom Arenu uz taktove hita Marka Perkovića Thompsona "Geni kameni"! Ajmooo, Filipe! Zanimljivo, Marcelo Brozović nalazi se u njegovu kutu uz Stjepana Božića!

17.50

Frank Sánchez odradio je posao nokautom u sedmoj rundi. Nakon što je Juniora Fa spasilo zvono u šestoj, još ga je dvaput Kubanac rušio u sedmoj, a sudac nije dozvolio nastavak nakon posljednjeg rušenja pola minute prije isteka.

Slijedi Filip Hrgović!

Komentari 189