Obavijesti

Sport

Komentari 5

Bomba za povijest: Curacao u debiju među osam Gold Cupa

Bomba za povijest: Curacao u debiju među osam Gold Cupa
4

Curacao je nastao prije samo devet godina, raspadom Nizozemskih Antila. Dosad ne da nisu prošli skupinu nego na Gold Cupu nisu ni gola zabili. Ima ih samo 160.000 i ovih su dana... Otok sreće

VIDEO

Gold Cup doživio je najveću senzaciju u svojoj gotovo šestdesetljetnoj povijesti. Prvenstvo CONCACAF-a (Sjeverne i Srednje Amerike te Kariba) u formatu Gold Cupa igra se od 1991. godine.

Curacao kao država postoji od 2010., na Gold Cupu do ove godine nisu dali ni jedan-jedini gol, a sada su prošli skupinu i u četvrtfinalu su! Gold Cupom, inače, povijesno dominiraju Meksiko i SAD.

Dečki iz državice koja ima manje stanovnika nego Rijeka u prvom su kolu izgubili od Salvadora i sve je slutilo na još jednu 'važno je sudjelovati' priču. Prvi šok bio je u 2. kolu skupine C kad su sa 1-0 dobili Honduras u Houstonu (povijesni gol dao je veznjak Cardiffa, Leandro Bacuna), a totalnu senzaciju napravili su u noći sa utorka na srijedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Los Angelesu je u 94. minuti (!) desni branič nizozemskog Waalvijka Jurien Gaari sa 20 metara zavukao loptu u jamajćanske rašlje, izjednačio na 1-1, Curacao se bodovno izjednačio sa Salvadorom pa na gol-razliku prošao među osam najboljih!

Soccer: CONCACAF Gold Cup-Jamaica at Curacao

Trebala im je mala pomoć Hondurasa na drugoj utakmici 3. kola skupine i 'Los Catrachosi' nisu razočarali. Premda im ta tekma nije mogla donijeti prolazak uredno su Salvadoru utrpali četiri komada pa dali svoj poguranac najvećoj senzaciji u povijesti Gold Cupa.

U četvrtfinalu Curacao će na boljeg iz dvoboja SAD-Panama. Ako ta utakmica završi neriješeno onda idu na Amerikance.

Ali baš ih briga, oni su svoje napravili, a sad ionako počinje nokaut-faza u kojoj je uvijek ama baš sve moguće. Pa i to da Curacao, zašto ne, dobije 'Amere' kojih je jedno 327 milijuna više nego... Curacaoanaca (?).

Soccer: CONCACAF Gold Cup-Jamaica at Curacao
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...