Obavijesti

Sport

Komentari 94

Makedonci ipak ne idu u Katar! Fernandes je dva puta iskoristio greške i poslao Portugal na SP

Makedonci ipak ne idu u Katar! Fernandes je dva puta iskoristio greške i poslao Portugal na SP
7

Makedonci su se odlučili na čekanje prilike, ali u svo je to čekanje otišlo na krivu stranu jer su dva puta pogriješili. To je kaznio Bruno Fernandes koji je s dva gola presudio susret

Nogometna reprezentacija Portugala izborila je plasman na Svjetskom prvenstvu koje će se od 21. studenoga do 18. prosinca održati u Kataru, u finalu dodatnih kvalifikacija Portugal je u Portu svladao Sjevernu Makedoniju sa 2-0 (1-0). Strijelac oba gola bio je Bruno Fernandes u 32. i 65. minuti.

World Cup - UEFA Qualifiers - Path C Playoff Final - Portugal v North Macedonia

Igrači Sjeverne Makedonije u ovim su kvalifikacijama kao gosti svladali velikane poput Njemačke i Italije, no treću senzaciju ipak nisu uspjeli napraviti. Portugal je do vodstva stigao nakon neshatljive pogreške gostujućeg kapetana Stefana Ristovskog koji je u 32. minuti s desnoga boka vraćao loptu u sredinu terena gdje je do nje stigao Bruno Fernandes koji je zatim odigrao dvostruko proigravanje s Cristianom Ronaldom te svladao Dimitrijevskog iako je odlični makedonski vratar dodirnuo loptu.

World Cup - UEFA Qualifiers - Path C Playoff Final - Portugal v North Macedonia

Konačni rezultat Bruno Fernandes je postavio u 65. minuti okrunivši brzi protunapad svije reprezentacije. Pepe je na 20-ak metara od svog gola oteo loptu Bardhiju, proigrao Moutinha, a ovaj je na lijevom krilu vidio Jotu. Uslijedio je savršen ubačaj u kazneni prostor gdje se Bruno odlično snašao i odveo Portugal na nedohvatljivu prednost. Portugalu će to biti osmi nastup na svjetskim prvenstvima, dok će Sjeverna Makedonija i dalje morati čekati na svoj debi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
DOIGRAVANJE ZA SP 20:45 , DRAGAO, PORTUGAL
Portugal
32', 65' Fernandes
2 : 0
Makedonija
Sortiranje događaja
90' NADOKNADA

Četvrti je sudac pokazao tri minute nadoknade.

89'

Utakmica polako ide prema kraju, a Makedonija je izgleda ostala bez plasmana na SP.

80'

Morao je utrčati medicinski tim sjevernomakedonske reprezentacije, a ležati je ostaoMiovski nakon što ga je srušio Pereira u 16 metara. No, sudac je odlučio kako nema ogovora o penalu.

65' GOL PORTUGAL 2-0

Čekanje se nije isplatilo, Dragao je u deliriju! Portugalci su zabili i drugi gol, a precizan je ponovno bio Bruno Fernandes koji je okrunio novu kontru. Sad Makedonci više nemaju što čeati, a na kraju ih je to čekanje - koštalo.

64'

Pola je sata do kraja, a pitanje je vremena kad će Makedonija 'dati gas' i krenuti po izjednačujući gol na Dragau. Umalo su krenuli u opasnu kontru, ali lopta je pobjegla u presudnom trenutku.

Komentari 94