Obavijesti

Sport

Komentari 142

Golčina Kastratija, suci loši, a Lokosi sad na bod od Dinama!

Golčina Kastratija, suci loši, a Lokosi sad na bod od Dinama!
1

Toni Datković gol je zabio iz zaleđa, a jako je sumnjiva situacija nakon koje je sudac Duje Strukan i isključio riječkog stopera Renata Punčeca i dosudio penal koji je Simon Sluga na kraju obranio Dejanu Radonjiću

VIDEO

Lokomotiva je sjajnim golom Lirima Kastratija te uz asistenciju suca Strukana i njegovih asistenata pobijedila Rijeku i - došla samo na bod prvaku i lideru Dinamu (plavi sutra od 16 i 30 u Maksimiru igraju s Interom)! Gorica Sergeja Jakirovića se, senzacionalnom pobjedom u Osijeku, bodovno poravnala s Rijekom.

Tablica Prve HNL izgleda jako zanimljivo...

Ljestvica
 1. Dinamo         7    5    2    0   11-4    17     
 2. Lokomotiva     8    5    1    2   16-7    16      
 3. Osijek         8    4    2    2   15-9    14     
 4. Rijeka         8    3    4    1   14-9    13    
 5. Gorica         8    4    1    3   12-9    13    
 6. Slaven Belupo  8    1    5    2   12-15    8    
 7. Hajduk         7    1    4    2    9-12    7    
 8. Inter          7    2    1    4   10-15    7   
 9. Istra 1961     7    1    2    4    7-15    5    
10. Rudeš          8    0    2    6    6-16    2

Kek je momčad morao složiti bez Hebera, Acostya, Zute i Velkovskog; Tomić je u odnosu na fenomenalnu pobjedu iz prošlog kola u Koprivnici (5:2) promijenio samo jednog igrača (Burić umjesto Jakića).

Počelo je svjesnim Lokomotivinim prepuštanjem inicijative Rijeci, domaći su iz 4-3-3 prelazili u 4-5-1 i stvarali dva čvrsta bloka pred Grbićem. Utakmica je bila živa, zanimljiva. Šanse su promašivali Drožđek i Radonjić na jednoj tj. Lončar, Pavelic i Pavičić na drugoj strani.

U 26. minuti u prvi su plan, a to nikad nije dobro, utrčali suci. Korner za domaće, odbijanac na 20 metara, Burić puca, a bivši Rijekin igrač Toni Datković stojeći u zaleđu sa 5 metara samo lagano podmeće glavu i preusmjerava loptu u Sluginu mrežu. Od sudaca - ni 'a'. Gol iz zaleđa (vidljiv i u fotografiji ispod naslova ovog izvještaja), 1:0 za Lokose na novom travnjaku "umivene" Kranjčevićeve.

Par minuta prije kraja prvog dijela iz igre je morao Alexander Gorgon kojeg se zbog ozljede mišića nije ni očekivalo u početnoj postavi gostiju.

U nastavku, disciplinirana Lokomotiva i nimalo impresivna Rijeka. Pa već nakon 6 minuta jedna jako dvojbena sudačka odluka.

Radonjić je sjajno prošao kroz Rijekinu obranu, zaobišao i vratara Slugu, pucao slijeva u prazan gol. Gostujući stoper Renato Punčec uklizao je i izbio loptu no Strukan je vidio - igranje rukom.

Koje je, ako ga je i bilo, bilo nehotično i bez neprirodnog položaja ruke. No Strukan je i dosudio penal za Lokomotivu i isključio Punčeca! Simon Sluga obranio je 11-erac Dejanu Radonjiću no ostala je činjenica da su glavni sudac Duje Strukan i asistenti imali pretjerani, negativni utjecaj na konačni ishod.

Slijedile su po jedna šansa na svakoj strani (Majstorović čisti ispred Pavičića, Sluga opet brani Radonjiću) i onda, u 71. minuti - potez utakmice.

Kosovar Lirim Kastrati je s desne strane ušao u sredinu, prošao Raspopovića pa ljevicom zavukao loptu u desni gornji kut Sluginih vratiju. Vrhunska akcija, golčina Lokomotivinog napadača za nedostižnih, a ispalo je i konačnih - 2:0!

Time je utakmica praktično bila gotova jer Lokosi su imali dva gola više i igrača više. Kapa dolje Kastratiju i šteta zbog negativnog sudačkog upliva na utakmicu.

Sutra igraju Dinamo-Inter (16:30) i Istra-Hajduk (19:00).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani