Obavijesti

Sport

Borjana vrijeđali cijeli susret, a kad je orilo Vukovar podigao je tri prsta hrvatskim navijačima

Borjana vrijeđali cijeli susret, a kad je orilo Vukovar podigao je tri prsta hrvatskim navijačima

Kad god bi Borjan bio u kontaktu s loptom, s tribine su se orili zvižduci. Vrijeđali su golmana Kanade, pa njegovu suprugu, pa opet njega... Na kraju su hrvatski navijači zapjevali: "Pet komada, to je naša nada"

VIDEO

Vukovar, Vukovar, orilo se s tribina stadiona u Dohi kad je golman Kanade i Crvene zvezde Milan Borjan podigao tri prsta prema hrvatskim navijačima.

Još od travnja, kad su izvučene skupine, pričalo se Milanu Borjanu, koji je tvrdio, a tvrdi i dalje, da nije rođen u Hrvatskoj, već u srpskoj Dalmaciji. Politici nije mjesto u nogometu ni na sportskim priredbama, Borjan bi kao profesionalni sportaš, morao to znati. 

- To mnogo govori o njima. Vrijeđanje, prijetnje i takva doza primitivizma. Dosta prijatelja imam iz Hrvatske i nikada nisam gledao tko je odakle. Ja ću se uvijek ponositi s mjestom rođenja. Kada sam se rodio, 1987. godine, rodio sam se u Republici Srpskoj Krajini i uvijek ću se time dičiti. Svatko ima pravo misliti drugačije. Mogu me mrziti, mogu me voljeti, ali nikad mi ne mogu promijeniti mjesto rođenja - rekao je Borjan srpskim medijima.

KATAR 2022 - Slavlje reprezentativaca nakon uvjerljive pobjede nad Kanadom rezultatom 4:1

Već od prve minute, od prvog kontakta s loptom, Borjan je bio meta hrvatskih navijača. Salve zvižduka pratile su ga čim bi dotaknuo loptu. I ne samo njega, vrijeđali su mu i suprugu. Bilo je i dosta transparenata posvećenih Oluji, na nekima su bile uvrede Borjanu i supruzi...

- Milane, ustašo - orillo se u jednom trenutku stadionom, netom nakon što je primio i treći gol. Utjecalo je to na Borjana, izgubio je sigurnost, vidjelo se da mu "klecaju" koljena pri svakom udarcu hrvatskih nogometaša. A nakon što je primio i četvrti gol, stadionom se zaorilo: 

- Pet komada, pet komada, to je naša nada!

KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Kanade u 2. kolu skupine F Svjetskog prvenstva u Kataru

Borjan, očito pod velikim pritiskom, nije izdržao i hrvatskim navijačima, kao što smo napisali, pokazao tri prsta. Takva poruka i provokacija ne priliči niti jednom sportašu jer kad bi igrači reagirali na svaki povik, na svaku uvredu bilo koga od 50.000 gledatelja na tribinama, vjerojatno bi izbio diplomatski skandal između pola svijeta. 

Nije primio peti, što su zazivali hrvatski navijači, no ovu će utakmicu dugo pamtiti. Kanada je posljednji put četiri gola primila 2019. protiv SAD-a. Izgubili su kao protiv Hrvatske, 4-1. A na golu je bio, pogađate, Borjan. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu