Obavijesti

Sport

Komentari 222

Borussia D. je nakon penala izbacila Bayern u Münchenu

Borussia D. je nakon penala izbacila Bayern u Münchenu
15

Nakon dramatičnog izvođenja penala u kojima su se čak dva igrača Bayerna poskliznula, a jedan pogodio prečku, Borussia Dortmund plasirala se u veliki finale

VIDEO

Nakon što je Bayern München u nedjelju i matematički osigurao treći naslov prvaka u nizu, a 25. ukupno, u iščekivanju velikog polufinalnog sraza protiv Barcelone u Ligi prvaka, momčad Pepa Guardiole morala je odigrati i utakmicu polufinala njemačkog kupa protiv Borussije Dortmund . Prema pravilima igrala se samo jedna utakmica, a nakon prave drame penala slavili su 'crno-žuti' rezultatom 3-1 (1-1 ).

Domaći su navijači složili sjajnu koreografiju uoči početka susreta kada su se ispred tribina prepune Allianz Arene spustili Batman i Robin , točnije ' Badman i Roben ', jer su Franck Ribery i Arjen Robben prikazani kao veliki strip junaci.

VIDEO

Ribery i Robben kao Batman i Robin

Uvodnih pola sata nije nam ponudio spektakularan nogomet, a onda je u 30. minuti Robert Lewandowski zabio za 1-0. Borussia je krenula u napad, ali je on presječen na tridesetak metara od gola. Odmah su reagirali igrači Bayerna i poslali dugu loptu koju je sjajno pratio Lewandowski i našao se sam ispred gostujućeg golmana. Pogodio je Poljak stativu, no lopta mu se odbila te je iz drugog pokušaja ipak uspio zabiti za veliko oduševljenje domaćih navijača.

U 55. minuti Bernat je dao loptu Lewandowskom koji je sjajno pucao, ali je pogodio prečku . Lopta se odbila na desnu stranu gdje ju je primio Thomas Müller , pokušao prebaciti gostujućeg igrača kojeg lopta pogađa u ruku, no sudac Peter Gagelmann nije svirao penal.

Nova ozljeda za Nizozemca

Pravo oduševljenje na tribinama dogodilo se u 68. minuti kada je Guardiola na teren poslao Robbena , no sedam minuta kasnije Borussia je izjednačila. Mkhitaryan je izbjegao zaleđe i poslao loptu na desnu stativu gdje ju je u posljednji trenutak dohvatio Aubameyang i poslao prema golu. Loptu je uhvatio Manuel Neuer , ali je ona definitivno prešla gol crtu i Borussia je mogla slaviti.

U 84. minuti novi šok za domaćine. Robben je nezgodno stao na loptu i odmah se uhvatio za povrijeđenu nogu. Morao je izaći van, a umjesto njega ušao je Götze .

Sklisko za Lahma i Alonsa

Do isteka 90. minute nije bilo golova pa smo gledali produžetke u kojima su nešto više pokazali igrači Bayerna, a velika prilika domaćinu se otvorila u 108. minuti kada je drugi žuti karton dobio Kevin Kampl nakon prekršaja nad Schweinsteigerom i morao napustiti igru. U 115. minuti odlično je glavom pucao Schweinsteiger na ubačaj Boatenga , no golman Borussije Langerak je sjajnom reakcijom zadržao neriješen rezultat i zapravo odveo 'žuto-crne' u raspucavanje penala.

Prvi je na bijelu točku stigao Philipp Lahm , no iznenađujuće se poskliznuo pri udarcu i poslao loptu preko gola . Za Borussiju je prvi pucao Ilkay Gündogan i bio precizan . Zatim je red stigao na Xabija Alonsa , a on se nevjerojatno na isti način poskliznuo kao i L a hm te također poslao loptu preko gola. Nakon njega Sebastian Kehl je mirno poslao Manuela Neuera u jednu , a loptu u drugu stranu . Udarac Marija Götzea odlično je 'skinuo' Australac Langerak , a nakon toga Neuer je obranio udarac Matsa Hummelsa , koji je mogao zabiti za pobjedu. Loptu je tada na bijelu točku namjestio Neuer i pogodio prečku , a 'crno-žuti' su mogli započeti veliko slavlje i plasman u veliki finale , koji se igra u Berlinu 30. svibnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 222
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku