Obavijesti

Sport

Komentari 2

Božić dolazi: Luka je rasturio Krku, Zadar pobijedio u drami

Košarkaši Zadra povezali su dvije gostujuće pobjede u ABA ligi. Nakon Partizana u Beogradu, pala je i Krka u Novom Mestu 78-77. Utakmicu na jednu loptu presudili su promašaji domaćina za tricu

VIDEO

Samo jedan skok i jedna asistencija nedostajale su košarkašu Zadra Luki Božiću da upiše "triple-double" protiv Krke! Njemu i izabranicima Ante Nazora ipak bitnija stvar svakako je dramatična pobjeda na gostovanju kod slovenskog predstavnika u ABA ligi 78-77.

Božić je bio maestralan u Novom Mestu s 18 poena, devet skokova, devet asistencija i tri ukradene lopte, a dvoznamenkast učinak dosegli su i William Magarity (15 koševa, pet skokova) te Mario Little (12 poena, pet asistencija).

Upravo je Božićevim sjajnim zakucavanjem iz kontre u 14. minuti Zadar prvi put poveo kod Krke (24-23). Do predaha je imao i šest koševa prednosti, a Krka se u 25. minuti tricom Cinca vratila na samo koš minusa (49-48).

Gosti s Višnjika dodali su gasa početkom zadnje četvrtine i tricom Šime Špralje odvojili se na +9 (65-56), ali ni tad nisu uspjeli prelomiti pitanje pobjednika. Štoviše, Slovenci su serijom 10-3 nešto više od dvije minute prije kraja otišli na vodstvo 72-69, a onda su se gosti ipak probudili.

Bašićeva trica vratila ih je u egal, a nakon koševa Jure Zadar je u zadnjoj minuti još jednom tricom Špralje te poenima Magarityja otišao na 78-74. Nije bilo gotovo jer Bratož je vratio tricom, a Little izgubio loptu za Zadar pa je Krka imala dva šuta za tricu koja su ipak promašili Lapornik i Cinac.

Drugom pobjedom u regionalnoj ligi Zadar lakše diše, na omjeru je 2-4 i, nakoni prvenstvenog ogleda protiv Vrijednosnica Osijek već u nedjelju kod kuće, u petak dočekuje Mega Bemax. Srpski je sastav, nakon pet uvodnih pobjeda, prvi put izgubio ovu subotu protiv Partizana 81-74.

Za razliku od Zadra, Cedevita nije došla do pobjede u Beogradu. U subotnjem derbiju izgubila je kod Crvene zvezde 94-79.

Hrvatskom prvaku to je već četvrti poraz u šest kola, dok je srpski prvak jedini koji ima savršen skor (6-0). Kod Zvezde je Dobrić zabio 17 koševa, a kod Cedevite najviše Bell (19).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja