Sport

Komentari 22

Božićno čudo: Turska legenda vratila Eboueu osmijeh na lice

Božićno čudo: Turska legenda vratila Eboueu osmijeh na lice

Dođi, vodit ćeš mlađe kategorije u Galatasarayu, rekao je turski trener Fatih Terim igraču kojeg je 2011. godine doveo u taj klub i koji je bankrotirao nakon razvoda od supruge koja mu je uzela i djecu

Nadam se da će mi pomoći bivši klubovi, da mi ponude nekakav posao, odmah bih prihvatio. Nemam više ništa, čeka me deložacija, nemam za odvjetnika, da si barem spasim krov nad glavom. Teško sam radio i sad sam ostao bez svega. Supruga mi ne da vidjeti djecu, a uzela mi je čak i perilicu za rublje, rekao je Emmanuel Eboue (34), čija je priča dirnula sportski svijet. 

Bivši igrač Arsenala s kojim je igrao i finale Lige prvaka danas je beskućnik, nedavno su mu preminuli brat i djed, a priznao je da je razmišljao i o samoubojstvu.

No osmijeh na lice vratio mu je legendarni turski trener Fatih Terim.

- Dođi, radit ćeš u Galatasarayu - rekao mu je Terim, koji se nedavno vratio na klupu Galatasaraya i koji je Ebouea doveo u taj klub 2011. godine.

Terim mi je poput oca

Eboue je oduševljeno prihvatio ponudu.

- Jako sam sretan što ću opet raditi s Terimom i što mi je pronašao posao u Galatasarayu. Terim mi je poput oca. Mnogo ga volim i sve bih učinio za njega - rekao je Eboue

Eboue je sedam godina igrao za Arsenal. Četiri sezone je bio u Galatasarayu, a nosio je i dres Beverena. U ožujku 2016. je potpisao za Sunderland, ali ga je FIFA suspendirala jer je ostao dužan svom bivšem menadžeru. Problemi su počeli kad se razveo od supruge Aurelie koja mu je sve uzela, a već mjesecima mu zabranjuje i vidjeti njihovo troje djece.

- O našim financijama uvijek se brinula supruga jer ja o tome ništa nisam znao. Okružio sam se i ljudima koji su mi davali loše savjete i izgubio sam novac ulažući u gluposti. Bio sam strašno naivan kada su financije u pitanju. U Galatasarayu sam zaradio osam milijuna eura, a supruzi sam poslao sedam milijuna. Sve mi je uzela. Najgore mi je što mi ne da vidjeti djecu - rekao je Eboue.

Potez turskog trenera pokazao da je nogomet nije izgubio dušu i da ima još ljudi koji su spremni pomoći. 

Svaka čast, Terime...

Najčitaniji članci