Obavijesti

Sport

Komentari 7

Branič Evertona financirao je put na utakmicu dvojici fanova

Branič Evertona financirao je put na utakmicu dvojici fanova
1

Činjenica da bi netko takav mogao ovako pomoći puno govori o njegovoj osobnosti. Ovih zadnjih nekoliko dana pokazali su mi da je svijet puno svjetlije mjesto nego što mislimo, zahvalio je navijač

VIDEO

Eoin Mulligan i Francis Conmy, dvojica navijača Evertona iz Irske, sve su bili isplanirali za put u Liverpool na prvu utakmicu četvrtog pretkola Europske lige između Evertona i Hajduka prošli četvrtak.

Dvojac se upoznao u restoranu brze prehrane Supermac's, gdje Mulligan radi, a Conmy - oboljeli od Aspergerova sindroma, razvojnog poremećaja iz autističnog spektra - redovito navraćuje.

Mulliganov šef organizirao je iznenađujuće putovanje za prijatelje kako bi otišli u Englesku pogledati utakmicu voljenog im kluba, no planovi su se izjalovili jer se Conmy razbolio.

Eoin nije gubio nadu da će vidjeti utakmicu "toffeesa", pokrenuo je kampanju prikupljanja novca za odlazak na uzvratnu utakmicu ovaj četvrtak na Poljudu. Ciljao je na 1500 eura kako bi pokrio troškove putovanja i smještaja, a donacija jednog čovjeka to je debelo premašila.

Séamus Coleman, njihov sunarodnjak, u nedjelju je navečer uplatio 2000 eura dvojici navijača uz poruku kako mu je žao što nisu mogli doći na prvu utakmicu te da se nada da je Francis sada bolje.

This man's name is Francis. He lives above where I work and comes down to me every day to talk about the beautiful club...

Posted by Eoin Mulligan on 12. kolovoza 2017

"Nadam se da će Eoinu i tebi ovo pomoći da osigurate let i smještaj za sljedeću utakmicu i siguran sam da će klub paziti na vas, kao i uvijek", dodao je Coleman.

Eoin i Francis neće moći doći u Hrvatsku na uzvratnu utakmicu Evertona i Hajduka u Splitu jer su ulaznice za gostujući sektor, gdje će biti oko 1500 navijača "toffeesa", odavno razgrabljene. No planiraju prisustvovati sljedećoj domaćoj utakmici protiv Tottenhama.

"Doslovno sam bez riječi. Ne samo da je Séamus inspiracija tisućama ljudi diljem Irske, nego je i jedan od Francisovih najomiljenijih igrača svih vremena. Činjenica da bi netko takav mogao ovako pomoći puno govori o njegovoj osobnosti. Ovih zadnjih nekoliko dana pokazali su mi da je svijet puno svjetlije mjesto nego što mislimo", zahvalio se Mulligan u objavi na Facebooku dodavši:

"Nadam se da ćemo se moći upoznati uživo, tako da ti mogu pokazati koliko mi značiš. Ti si heroj modernog doba. Hvala ti iz dubine duše."

Višak novca koji stigne na Mulliganov račun uplatit će udruzi Aspire koja pomaže ljudima s Aspergerovim sindromom u Irskoj. Svaka čast.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu