Obavijesti

Sport

Komentari 27

Bratići zaigrali za 'vatrene': 'Pjevao sam i bio mister, a za naš je uspjeh važno bilo i zelje'

Bratići zaigrali za 'vatrene': 'Pjevao sam i bio mister, a za naš je uspjeh važno bilo i zelje'

Ne znam je li izbornik Zlatko Dalić znao da smo Marko i ja bratići, no sigurno je sad doznao. Možda je nešto u tom zelju. Ono što krasi ljude iz zeljarskoga kraja je prije svega veliko zajedništvo, pričao nam je Melnjak

VIDEO

U lipnju prošle godine su se po prvi put susreli u reprezentaciji, a sada ih je izbornik Zlatko Dalić opet ujedinio! Dario Melnjak je u posljednjim utakmicama okupirao poziciju lijevog beka, a ovaj put je šansu svih 90 minuta dobio njegov bratić Marko Rog. Hrvatska je na pogon bratića odigrala 3-3 s Turskom u prijateljskom susretu, a obojica su ostavila odličan dojam.

Pokretanje videa...

Dalić nakon Turske 02:51

Rog je član reprezentacije još od 2016. godine, a Dario Melnjak (28) je na mala vrata ušao u hrvatsku reprezentaciju prošle godine na uvijek deficitarnoj poziciji lijevog beka, a tamo nije došao ‘preko veze’. Iako među ‘vatrenima’ ima jednu takvu.

- Ne znam je li izbornik Zlatko Dalić znao da smo Marko i ja bratići, no sigurno je sad doznao. Možda je nešto u tom zelju. Ono što krasi ljude iz zeljarskoga kraja je prije svega veliko zajedništvo - pričao nam je Dario, član turskog Rizespora.

Kao i njegov bratić, Marko Rog (24) prve je nogometne korake napravio na igralištu u Nedeljancu u sklopu Škole nogometa Fotex Nedeljanec. Obojica su zajedno s Petrom Rog, Markovim bratom, po cijele dane visjeli na igralištu, a vrlo često su
se odvojeno vraćali kućama.

International Friendly - Turkey v Croatia

- Rijetko bismo se zajedno vratili kući. Netko bi izgubio, pa se razljutio i otišao kući – rekao je kroz smijeh Marko, koji u posljednje vrijeme igra jako dobro u Cagliariju.

- Uh, to bi se događalo često. Svatko je želio pobijediti, bio to Playstation ili neki sport. Često se onaj koji gubi ljutio, no za deset minuta sve bismo izgladili - dodao je Dario.

On je 2019. godine na polusezoni za siću otišao iz Domžala u turski Rizespor, gdje je oduševio. Zabio je dva gola Fenerbahčeu.

Melnjak se kao dijete borio za život. Spasila ga je teška operacija.

- Kao beba sam imao zapetljaj crijeva. Tada je to bila prva takva operacija u Varaždinu, a meni jedina prilika da se izvučem. Hvala Bogu, sve je dobro prošlo - naglasio je branič koji ima mnogobrojnu obitelj, a sve je kod Melnjakovih u znaku sporta.

Stričevi Antun i Zvonko su u rukometu, a Darijevi bratići Alen i Nenad, također su bili rukometaši.

- Tatina strana je sto posto rukometna. Mamina je pak nogometna. Mene su stričevi zafrkavali jer imam plavu kosu i igram nogomet - smije se Dario koji je kao dječarac izabran za mistera na Sportskim igrama mladih u Splitu.

- To su bili nogometni počeci i naša nogometna ekipa osvojila je drugo mjesto. Navečer smo imali druženje i žiri sam očarao pjesmom ‘Magla’ Josipe Lisac - zeza se Dario koji je u karijeri, osim za Nedeljanec, igrao i za Varteks, Zelinu, Slaven Belupo, belgijski Lokeren, azerbajdžanski Neftči, Domžale, dok je sada u turskom prvoligašu Caykur Rizesporu.

Dario Melnjak

Nogometni procvat doživio je u Zelini, s kojom je igrao 2. HNL, no prije ozbiljnijeg nogometnog puta, završio je prvu godinu Učiteljskog fakulteta u Čakovcu.

- Bratići su mi bili odlikaši i uz sport uvijek sam se trudio u školi. Ipak, potajno sam se nadao da će nogomet doći u prvi plan. Tako je na kraju i bilo pa sam „zamrznuo“ fakultet, ali vidim se u obrazovanju - naglasio je Melnjak koji je standardni član Rizespora, a trener mu je bivši hrvatski reprezentativac Stjepan Tomas. 

- Meni i klubu sezona je bila vrlo uspješna. Kad sam stigao, bili smo posljednji, a na kraju smo završili u zlatnoj sredini osiguravši ostanak šest kola prije kraja. Navijači su fanatični, a ja sam uzeo broj 53 koji je broj grada i kluba. Trebam puno dresova, ali to su slatke brige - dodao je Melnjak.

- Dario je imao dobru polusezonu i zaslužio je poziv - rekao je tada Rog.

- Vjera u Boga, podrška obitelji i prijatelja, te vjera u sebe je ono što me pokreće. Velika podrška je i moja supruga. Ona je Grkinja i obožava moj zeljarski kraj. Također, meni je najvažnije da razumijem svakoga, iako smo različiti – dodao je Dario.

No tko je trenutačno bolji nogometaš, Marko ili Dario?

- Hahaha. Nismo ista pozicija. Neka drugi procjenjuju - rekao je Rog, no Melnjak daje prednost Marku:

- Ma reći ćemo Marko, iako ne igramo slične pozicije. No vidjet ćemo još - zaključio je Melnjak.

Bratići su protiv Turske odigrali svih 90 minuta i pokazali još jednom da zaslužuju svoje mjesto u reprezentaciji. A u ovome trenutku sigurno nema sretnije obitelji od njihove...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka