Sport

Komentari 1

Braća Sinković se plasirala u finale EP-a! 'Ma osjećali smo da možemo još dati ako treba...'

Braća Sinković se plasirala u finale EP-a! 'Ma osjećali smo da možemo još dati ako treba...'

Gotovo je polufinale. Dobili smo Rumunje, ne lagano ali dosta kontrolirano. Cijelu utrku smo se osjećali da možemo još dati ako treba tako da smo stvarno zadovoljni, rekao je Martin Sinković

Hrvatski dvojac bez kormilara Valent i Martin Sinković plasirali su se u finale Europskog veslačkog prvenstva u talijanskom Vareseu.

Valent i Martin Sinković bili su najbrži u svojoj polufinalnoj skupini s vremenom 6:35.67 ostavivši iza sebe Rumunje i Francuze.

Finale je na rasporedu u nedjelju u 12:36 h.

- Gotovo je polufinale. Dobili smo Rumunje, ne lagano, ali dosta kontrolirano. Cijelu utrku smo se osjećali da možemo još dati ako treba tako da smo stvarno zadovoljni s ovim što smo pokazali - rekao je Martin Sinković.

Drugo mjesto osvojili su Rumunji Marius-Vasile Cozmiuc i Ciprian Tudosa s dvije sekunde zaostatka, dok su treći bili Francuzi Thibaud Turlan i Guillaume Turlan sa nešto više od šest sekundi zaostatka.

U drugoj skupini najbrži su bili Talijani Matteo Lodo i Giuseppe Vicino s rezultatom 6:35.46.

- Bila je stvarno dobra utrka i jako dobro tehnički odrađena što je nama važno u dvojcu bez kormilara. Pokazali smo ono što smo radili na treninzima zadnjih mjesec i pol dana i svi smo jako zadovoljni. Međutim, znamo da je sutra nova utrka i svi kreću od nule. Treba se ponovno pokazati u najboljem svjetlu, ali idemo sa samopouzdanjem i jedva čekamo - dodao je Valent Sinković.

Najčitaniji članci