Obavijesti

Sport

Komentari 0

Bravo! Ćorić i Martić startali pobjedama, Vekić ide na Barty

Bravo! Ćorić i Martić startali pobjedama, Vekić ide na Barty
1

Borna Ćorić je krenuo u obranu naslova u njemačkom Halleu: 7-6 i 6-3 protiv Munara. Petra Martić je svladala Aleksandrovu (6-3, 7-5), a Donna Vekić u srijedu igra protiv moćne Ashleigh Barty

VIDEO

Hrvatski tenisač Borna Ćorić pobjedom je krenuo u obranu naslova na ATP turniru u njemačkom Halleu.

U susretu prvog kola 2.1 milijuna eura vrijednog turnira Ćorić je pobijedio Španjolca Jaume Munara sa 7-6 (2), 6-3 ostvarivši šestu uzastopnu pobjedu na Gerry Weber Openu.

Prošle godine je nanizao pet pobjeda (Alexander Zverev, Nikoloz Basilašvili, Andreas Seppi, Roberto Bautista Agut, Roger Federer) osvojivši svoj drugi i za sada posljednji naslov u karijeri. Seriju je nastavio protiv Munara, a sada ga u 2. kolu očekuje Portugalac Joao Sousa.

Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga Ćorićeva pobjeda nakon što je bio bolji u Monte Carlu. No, ovoga puta je daleko lakše stigao do pobjede. Na zemlji Monte Carla trebalo mu je tri i pol sata kako bi slomio 22-godišnjeg Španjolca, međutim na travi je išlo daleko brže. Ćorić je stigao do slavlja za sat i 20 minuta.

U prvom setu gledali smo izjednačenu igru, a jedine dvije prilike za break imao je Španjolac pri vodstvu 4-3. Srećom, Borna je spasio obje lopte, izvukao gem te odveo set u trinaestu igru. Hrvatski tenisač je u 'tie-breaku' bio mirniji i koncentriraniji i s tri 'mini-breaka' dobio je taj dio igre rezultatom 7-2.

U drugom setu Munar nije mogao pratiti Ćorićev ritam. Kod rezultata 2-1 Borna je oduzeo servis suparniku i poveo 3-1 i potom obranio gem viška do kraja seta, a time i meča.

U idućoj rundi mladog hrvatskog tenisača čeka Portugalac Joao Sousa koji je na otvaranju turnira pobijedio Poljaka Huberta Hurkacza sa 7-6 (3), 6-1. 

Ćorić i Sousa do sada nisu igrali međusobno.

Petra Martić (WTA - 25.) svladala je Ruskinju Jekaterinu Aleksandrovu (WTA - 50.) sa 6-3, 7-5 za 85 minuta igre u 1. kolu WTA turnira na travnatoj podlozi u Birminghamu. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda 28-godišnje Dućanke.

Jedan 'break' bio je dovoljan Petri za osvajanje prvog seta, ali se 24-godišnja Ruskinja razigrala u drugom setu i povela sa 4-1. No, u sedmom gemu je Martić vratila zaostatak, a novim 'breakom' u 11. gemu izborila servis za pobjedu u kojem je ispustila svega jedan poen i tako izborila plasman u 2. kolo.

Tamo će hrvatsku tenisačicu čekati još jedna Ruskinja, 24-godišnja Margarita Gasparjan, koju je Martić pobijedila u polufinalu ovogodišnjeg turnira u Istanbulu, gdje je osvojila prvi WTA naslov. Gasparjan joj je predala meč nakon što je naša tenisačica osvojila prvi set sa 6-1.

Susret 1. kola na WTA turniru tenisačica u Birminghamu između Donne Vekić i druge igračice svijeta Australke Ashleigh Barty odgođen je za srijedu zbog kiše. Vekić i Barty, pobjednica  nedavnog Roland Garrosa, na teren će od 12.30 sati po hrvatskom vremenu.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače