Obavijesti

Sport

Komentari 5

Bravo, majstore! Hrvat prvak Europe na 100 metara leđno

Bravo, majstore! Hrvat prvak Europe na 100 metara leđno
1

Presretan sam jer je ova medalja moj najveći uspjeh. Nadao sam se medalji jer sam u Dublin stigao s najboljim rezultatom u Europi. Međutim, to sam morao i potvrditi u bazenu, rekao je Splićanin Dino Sinovčić

VIDEO

Hrvatski plivač Dino Sinovčić osvojio je zlatnu medalju na 100 metara leđno na Europskom paraplivačkom prvenstvu u Dublinu!

Sinovčić je u finalu pobijedio s rezultatom 1:16.08 ispred Nijemca Fabiana Brune (1:21.80), dok je treći bio Ukrajinac Oleksandr Komarov (1:22.21). 

- Presretan sam jer je ova medalja moj najveći uspjeh u karijeri. Nadao sam se medalji jer sam u Dublin stigao s najboljim rezultatom u Europi. Međutim, to sam morao i potvrditi u bazenu. Do sada se nisam nalazio u takvoj situaciji što je bio dodatan pritisak, ali sam se uspio koncentrirati i odlično odraditi utrku - kazao je za Hinu 26-godišnji član splitskog klupa PK Cipal.

Sinovčić je u finalu plivao dvije sekunde brže od rezultata kojeg je ostvario u kvalifikacijama u kojima je je također bio najbrži.

- U kvalifikacijama sam bio dosta sporiji, međutim nije bilo potrebno ići brže. Kontrolirao sam utrku i nisam se želio previše potrošiti za finale - dodao je Dino.

Za Sinovčića je to druga medalja s europskih prvenstava nakon što je u Reykjaviku 2009. bio treći, a Dino je na posljednjim paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru u istoj disciplini bio peti.

Mladi Splićanin je korak do medalje bio i na 50 m leđno osvojivši u ponedjeljak četvrto mjesto. Bronca mu je pobjegla za 1.29 sekundi. Međutim, Dino je bio zadovoljan jer je isplivao svoj novi osobni rekord 32.95.

- To mi je bila dobra priprema za utrku na 100 metara. Mogu biti zadovoljan jer sam postavio novi osobni rekord - dodao je Sinovčić, student treće godine Kineziološkog fakulteta u Splitu.

Na Europskom prvenstvu u Dublinu nastupa 400 plivača iz 37 zemalja, a hrvatske boje brani 11 plivačica i plivača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani