Obavijesti

Sport

Komentari 4

'Brazil je puno jači od Hrvatske, a srce mi je puno nakon ovacija'

'Brazil je puno jači od Hrvatske, a srce mi je puno nakon ovacija'

Sve je bilo savršeno. Imali smo dovoljno energije da zaustavimo sve važne hrvatske igrače. Moja ideja je bila sakriti sve što sam mogao, rekao je brazilski izbornik Aleksandar Petrović

Veliki hrvatski optimizam uoči kvalifikacija za OI u Splitu rasprsnuo se poput balon nakon teškog poraza od Brazila u prvom kolu kvalifikacijskog turnira za OI. 

Brazil je slavio protiv Hrvatske s 94-67, došao do druge pobjede na turniru i osigurao polufinale. Bio je to susret u kojemu su Brazilci dominirali od samog početka i u potpunosti zatvorili naše najjače adute. Bojan Bogdanović je jako griješio u početnom dijelu, tek nešto kasnije je uhvatio zalet i došao do 16 koševa, ali u tim trenucima je Brazil već koračao ka pobjedi.

Split: Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Olimpijske igre, Hrvatska - Brazil

Baš kao što smo i najavljivali susret, ispalo je tako. Aco Petrović najjače je oružje Brazila, većinu igrača iz sadašnje hrvatske reprezentacije je vodio prije četiri godine i itekako zna naše prednosti i mane. To je i iskoristio na najbolji mogući način, sjajno nas analizirao i apsolutno uništio.

- Sve je bilo savršeno. Imali smo dovoljno energije da zaustavimo sve važne hrvatske igrače. Moja ideja je bila sakriti sve što sam mogao. Počeli smo s rezervnom petorkom, ne sjećam se je li ona ikad trenirala zajedno, ali ona je odigrala savršena obranu i iskoristila svaku hrvatsku grešku. Ovo je bila najbolja utakmica Brazila u četiri godine otkad sam ja izbornik, još bolja nego kad smo pobijedili Grčku na Svjetskom prvenstvu - rekao je brazilski izbornik Aleksandar Petrović nakon velike pobjede njegove reprezentacije. 

FIBA Olympic Qualifying Tournament - Brazil v Croatia

Bila je ovo emocionalno teška utakmica za njega jer se vratio u svoju domovinu, ali kaže kako su mu igrači pomogli da se što bolje pripremi na to. 

- Hrvati mogu učiti iz ovoga. Bila im je loša noć, vjerojatno nisu ovo očekivali od nas. U eventualnoj utakmici u finalu ih nećemo moći iznenaditi na isti način, no vjerujem da je ovaj Brazil mnogo jači od Hrvatske.

Split: Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Olimpijske igre, Hrvatska - Brazil

Hrvatski reprezentativci su zvižducima ispraćeni iz Spaladium Arene od strane 2500 navijača, a Aco pljeskom.

- Svi znate kakav je moj kurikulum u Hrvatskoj. Bilo je i lijepih i ružnih trenutaka. Sigurno je da kad završi jedna ovakva utakmica i kad moja ekipa dobije pljesak, srce mi je puno - rekao je Petrović.