Obavijesti

Sport

Komentari 3

Brazil nakon Hrvatske ide po veliko pojačanje: Žele dovesti Mourinha na poziciju izbornika

Brazil nakon Hrvatske ide po veliko pojačanje: Žele dovesti Mourinha na poziciju izbornika

Brazilci su došli u Katar sa statusom favorita, ali nisu mogli svladati Hrvatsku u četvrtfinalu SP-a. 'Seleçao' se već priprema za budućnost, ali bez izbornika Titea, koji je otišao nakon ispadanja od Hrvatske

VIDEO

Brazilska nogometna reprezentacija ispala je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Katru nakon raspucavanja penala protiv Hrvatske. 'Seleçao' je došao na ukupno 22. Mundijal s visokim ambicijama. Htjeli su osvojiti ukupno šestu "zlatnu boginju" u povijesti nacije, ali naišli su na sjajnu Hrvatsku u četvrtfinalu koja se nije predala nakon primljenog gola.

'Vatreni' su bili bolji u penalima, a travnjak u Katru ubrzo je bio natopljen brazilskim suzama. Igračima i cijeloj naciji Hrvati su slomili srce. Izbornik Tite dao je ostavku dva sata nakon poraza, a ova nogometna velesila sada je u potrazi za novim izbornikom.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Croatia v Brazil

Prema pisanju La Repubblice, Brazil je odlučio pogledati "preko bare" i ozbiljno je zagrizao za europske trenere. Želja im je bila Carlo Ancelotti, ali ovaj sjajni strateg ne želi napustiti Real Madrid s kojim mu ugovor ističe u ljeto 2024. godine. Osim toga, 'don Carlo' komentirao je da ne planira prihvatiti novi posao nakon 'kraljevskog kluba' kojeg smatra nogometnim plafonom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Modrić se ponudio igrati za Real u 2022., Carlo Ancelotti: Luka, daj me nemoj za***avati...
Modrić se ponudio igrati za Real u 2022., Carlo Ancelotti: Luka, daj me nemoj za***avati...

Ipak, Brazil sada ima novu želju. Radi se o legendarnom Joseu Mourinhu (59), jednom od najboljih trenera svih vremena koji trenutno vodi talijansku Romu. Mourinho je 2017. godine, dok je još bio trener Uniteda, komentirao kako bi jednog dana volio voditi Brazil.

Brazilski nogometaš tetovirao Neymara na leđa, on poludio: Evo ti novac, odmah me makni!
Brazilski nogometaš tetovirao Neymara na leđa, on poludio: Evo ti novac, odmah me makni!

- To bi bilo uzbudljivo, svaki trener želi raditi s najboljim klubovima i igračima. Brazilska momčad je očito vođena uspjehom, puna je talenata. Nije bitno koja je generacija u pitanju, uvijek se pojavi talent - rekao je tada Mourinho.

Serie A - Atalanta v AS Roma

'The special one' osvojio je prvu Konferencijsku ligu s Romom, a ugovor ga veže s klubom do ljeta 2024. godine. Brazil se nada da će osigurati usluge sjajnog Portugalca, ali Roma ga ne želi pustiti, a ne bi prihvatili ni opciju da istovremeno obnaša ulogu izbornika i trenera.

Preostaje vidjeti koliko je ozbiljan interes Brazila za Mourinhom i da li je Portugalac spreman izvršiti pritisak na upravu kako bi preuzeo Seleçao.

Za Mourinhove usluge zainteresiran je i rodni mu Portugal. Oni su otpustili dugogodišnjeg izbornika Fernanda Santosa nakon šokantnog ispadanja od Maroka u četvrtfinalu SP-a. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića