Obavijesti

Sport

Komentari 125

Brbić: Nepromišljena odluka HNS-a koja potencira tenzije...

Brbić: Nepromišljena odluka HNS-a koja potencira tenzije...
1

'Grad Split nije dobio nikakvu službenu informaciju o odluci Hrvatskog nogometnog saveza o održavanju utakmice između Hrvatske i Mađarske na Poljudu', u priopćenju su napisali iz Grada

VIDEO

Hrvatska i Mađarska igrat će 10. listopada u Splitu, odlučio je Hrvatski nogometni savez.

Hajduk je ostao neugodno iznenađen jer nije bio upućen u namjere HNS-a, a oglasili su se i iz Grada Splita koji je vlasnik stadiona.

"Grad Split nije dobio nikakvu službenu informaciju o odluci Hrvatskog nogometnog saveza o održavanju utakmice između Hrvatske i Mađarske na Poljudu. Od sastanka koji se održao krajem travnja, na kojem su uz gradonačelnika bili i predsjednik Hajduka Marin Brbić te predsjednik Nadzornog odbora Benjamin Perasović, ni gradonačelnik ni itko u gradskoj upravi nije ostvario kontakt s čelnicima HNS-a."

HNS potvrdio: 'Vatreni' protiv Mađarske igraju na Poljudu!
HNS potvrdio: 'Vatreni' protiv Mađarske igraju na Poljudu!
 

Razvidno je kako ni Grad Split, a ni Hajduk, nisu imali pojma kakve su namjere HNS-a. Situaciju je priopćenjem prokomentirao i predsjednik Hajduka Marin Brbić.

"U pravilu bi odluka o domaćinstvu utakmice nacionalne reprezentacije trebala biti pitanje dogovora između Saveza kao organizatora i Hajduka kao domaćina (bez obzira na to što formalno domaćin može biti i Grad Split kao vlasnik stadiona). Po prvi put, ovakva odluka je donesena bez ikakvih dogovora s klubom ili, koliko je poznato, gradom domaćinom.

Činjenica je da je šira javnost oko odnosa Saveza prema Hajduku podijeljena, pa donošenje jednostrane odluke pokazuje nepromišljenost, nepoštovanje te potencira antagonizam. Graditi atmosferu obnove povjerenja i stvaranja preduvjeta za bolje i kvalitetnije odnose u korist svih aktera hrvatskog nogometa, a pritom donositi jednostrane odluke, nemoguće je i kontraproduktivno, jer diskreditira one ljude koji su spremni za razgovor i dogovor, a daje za pravo onima koji su isključivo za sukob. Očito je procjena ljudi u Savezu da je ovo pogodan trenutak za potenciranje već postojećih tenzija.

Vrijeme pred nama i konkretne mjere Saveza koje će oblikovati budućnost hrvatskog nogometa će pokazati je li ova ishitrena jednostrana odluka donesena uistinu pod pritiskom isteka roka za određivanja domaćinstva ili rezultat pogrešne procjene.

Ako je ova odluka donesena odvojeno od tema koje su bile ili tek trebaju biti predmetom razgovora i dogovora o budućnosti hrvatskog nogometa te poštenom i transparentnom odnosu u istome za što je Hajduk itekako zainteresiran, HNS u tom slučaju preuzima isključivu odgovornost za organizaciju utakmice. "

Kako taj odnos već dugo nije normalan, ali želja Zlatka Dalića, igrača i onih pravih navijača u Dalmaciji je ogromna, HNS je utakmicu u Splitu dogovorio bez Hajduka.

Hajduk nema pojma da se igra na Poljudu? Nije bilo sastanka
Hajduk nema pojma da se igra na Poljudu? Nije bilo sastanka

"Vatreni" će, dakle, u kvalifikacijama za Euro 2020. ugostiti Mađarsku 10. listopada u Splitu i zaigrati u tom gradu prvi put nakon lipnja 2015., kad su s Italijom remizirali 1-1 pred praznim tribinama, uz iscrtanu svastiku na travnjaku, za koju nitko nije odgovarao!

Posljednji put pred publikom Hrvatska je u Splitu igrala u kolovozu 2012. protiv Švicarske, u porazu 4-2.

Podsjetimo, HNS je krajem travnja na tu temu održao sasatnak s predstavnicima Hajduka u Zagrebu, kako bi zakopao ratnu sjekiru i vratio reprezentaciju u Dalmaciju.

U međuvremenu je ostavku na mjesto glavnog instruktora za VAR podnio Bruno Marić kako bi otvorio mogućnost da "vatreni" igraju u Splitu.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida