Obavijesti

Sport

Komentari 3

Brekalo zabio, pukla petarda u mreži posrnulog velikana...

Brekalo zabio, pukla petarda u mreži posrnulog velikana...

Wolfsburg je došao i do 13. pobjede u 25. kolu Bundeslige, a ovaj put je žestoko nastradao Schalke koji je na Volkswagen Areni izgubio 5-0. Brekalo je zabio četvrti gol za domaćine

VIDEO

Josipu Brekalu (22) u posljednje vrijeme nisu cvjetale ruže u Wolfsburgu, ali danas je napokon dobio priliku od prve minute i maksimalno ju iskoristio.

Wolfsburg je došao i do 13. pobjede u 25. kolu Bundeslige, a ovaj put je žestoko nastradao Schalke koji je na Volkswagen Areni izgubio 5-0.

Posrnuli velikan iz Gelsenkirchena, koji je prošle sezone na jedvite jade ostao u prvoj ligi, je zabijen na samo dno Bundeslige s deset bodova i izgledno je da će od sljedeće sezone preseliti u niži rang njemačkog nogometa. A nakon novog poraza smo u to sve uvjerljiviji.

VfL Wolfsburg - FC Schalke 04

Wolfsburg je dominirao od prve minute, a do gola je došao u 32. nakon što je Mustafi komično pospremio loptu glavom u vlastitu mrežu. U 51. minuti najbolji igrač domaćina Weghorst je povisio na 2-0, a u tim trenucima su se 'rudari' u potpunosti raspali i bilo je samo pitanje do koliko će brojati gostujući golman. Sedam minuta kasnije bilo je već 3-0 nakon što se u strijelce upisao Baku.

Josip Brekalo odigrao je odličan susret na lijevoj strani, bio je konstantna opasnost za obrambene igrače Schalkea, a kruna njegove predstave bila je u 64. minuti kada je zabio za 4-0.

Gol pogledajte OVDJE.

Golman Schalkea Ronnow je loše ispucao loptu koju je osvojio Mbabu. Lopta je došla do Arnolda koji je poslao visoku loptu za Weghorsta, a najbolji igrač Wolfsburga ju je proslijedio na lijevo krilo gdje je bio usamljeni Brekalo. Hrvatski reprezentativac je lakoćom pogodio drugi kut. Za konačnih 5-0 pogodio je Philipp u 79. minuti.

VfL Wolfsburg - FC Schalke 04

Brekalu je ovo bio treći gol u Bundesligi ove sezone iz 20 utakmica, prvi nakon 20. prosinca, no u posljednje vrijeme je jako malo igrao. Wolfsburgu ide sjajno, trener Glasner nije htio ništa mijenjati pa je Hrvat skupljao mrvice. Posljednji put je od prve minute nastupio 19. siječnja protiv Mainza i od tada je većinom skupljao skromnu minutažu ulazeći s klupe.

U posljednjih pet susreta skupio je tek 90 minuta, ali austrijski trener mu je danas odlučio napokon pružiti šansu te je u 79 minuta, koliko je proveo na travnjaku, ostavio sjajan dojam. Bio je razigran, probijao je lijevo krilo, razigravao je momčad i prijetio. Njegova uzlazna forma veseli trenera Wolfsburga, ali i izbornika Zlatka Dalića ususret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje počinju za 11 dana. 

Brekalo bi i ovaj put trebao biti jaka uzdanica 'vatrenih'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve