Obavijesti

Sport

Komentari 9

Briljantna Konjuh u polufinalu San Josea! Vratila se u top 100

Briljantna Konjuh u polufinalu San Josea! Vratila se u top 100

Na putu prema finalu u San Joseu Ani na putu stoji još samo Amerikanka Danielle Collins (WTA - 36.) koja je u četvrfinalu pobijedila polufinalisticu olimpijskog turnira u Tokiju i Kazahstanku Jelenu Ribakinu

VIDEO

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh (WTA - 116.) probila se do polufinala WTA 500 turnira u američkom San Joseu, gdje je u četvrtfinalnom dvoboju svladala Kineskinju Shuai Zhang (WTA - 51.) s 3-6, 6-2, 6-0 za jedan sat i 39 minuta.

Bio je to treći dvoboj Konjuh i Zhang te treća pobjeda 23-godišnje Dubrovčanke koja je probojem u polufinale Mubadala Silicon Valley Classica osigurala povratak među 100 najboljih tenisačica svijeta na novoj WTA ljestvici koja će biti objavljena u ponedjeljak. Posljednji put je Konjuh bila u tom društvu na kraju 2017. koju je završila kao 44. na pojedinačnoj WTA listi.

Te je godine odigrala i posljednji meč protiv Zhang na turniru u Dubaiju, gdje je Kineskinji prepustila svega jedan gem. S iznimkom prvog seta, u kojem je 32-godišnja kineska tenisačica od 3-3 nanizala tri gema i osvojila prvu dionicu, dvoboj u San Joseu je bio vrlo sličan onom od prije više od četiri godine, u kojima se Ana Konjuh borila s ozljedom lakta.

Od 2-2 u drugom setu Ana je ostavila Zhang bez ijedne gem-lopte kad je Kineskinja servirala i nizom od deset gemova stigla do uvjerljive pobjede i svog prvog polufinala u karijeri na ovoj razini WTA turnira. 

Za ulazak u glavni turnir hrvatska tenisačica je morala proći i dva kola kvalifikacija, tako da joj je ovo zapravo peta pobjeda u San Joseu. Sličan je put imala i na WTA 250 turniru u Beogradu u svibnju ove godine, kad je iz kvalifikacija stigla do finala.

Na putu prema finalu u San Joseu Ani na putu stoji još samo Amerikanka Danielle Collins (WTA - 36.) koja je u četvrfinalu pobijedila polufinalisticu olimpijskog turnira u Tokiju i Kazahstanku Jelenu Ribakinu (WTA - 20.) sa 7-6 (5), 7-6 (4).

Konjuh i Collins se do sada nisu sastajale u službenim mečevima, a njihov je dvoboj na rasporedu u noći sa subote na nedjelju po srednjoeuropskom vremenu od 3 sata ujutro.

WTA San Jose - četvrtfinale

Elise Mertens (Bel/1) - Julia Putinceva (Kaz/8) 6-3, 7-6 (8)

Daria Kasatkina (Rus/4) - Magda Linette (Polj) 6-4, 3-6, 6-4

ANA KONJUH (HRV) - Shuai Zhang (Kin) 3-6, 6-2, 6-0

Danielle Collins (SAD/8) - Jelena Ribakina (Kaz/2) 7-6 (5), 7-6 (49

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe