Sport

Komentari 1

Britanci ostaju bez srebra s OI-ja zbog dopingiranog atletičara?

Britanci ostaju bez srebra s OI-ja zbog dopingiranog atletičara?

Ujah i njegove kolege iz štafete Zharnel Hughes, Richard Kilty i Nethaneel Mitchell-Blake po svemu sudeći ostat će bez medalje. Ako se suspenzija potvrdi, kanadska štafeta će dobiti srebro, a Kinezima bronca

Britanski atletičar Chijindu Ujah (27) imao je pozitivan i B nalaz na dopinškoj kontroli i sve je izglednije kako će Britanci ostati bez srebrne medalje u štafeti 4x100 metara s Olimpijskih igara u Tokiju.

POGLEDAJTE VIDEO: Matea Jelić osvojila zlato 

Ujah je privremeno suspendiran prošlog mjeseca zbog navodnog kršenja antidoping pravila na OI-ju u Tokiju, kad su u njegovu uzorku otkriveni Ostarine i S-23, obje tvari koje je zabranila Svjetska antidoping organizacija WADA.

Nakon što je i B nalaz bio pozitivan, njegov će slučaj biti proslijeđen Jedinici za integritet atletike, objavila je Međunarodna agencija za ispitivanje (ITA).

Athletics - Men

Ujah i njegove kolege iz štafete Zharnel Hughes, Richard Kilty i Nethaneel Mitchell-Blake po svemu sudeći ostat će bez medalje. Ako se suspenzija potvrdi, kanadska štafeta će dobiti srebro, dok će Kinezima pripasti bronca.

Zlatnu medalju osvojili su Talijani Lorenzo Patta, Marcell Jacobs, Fausto Desalu i Filippo Tortu. (mg)

Najčitaniji članci