Obavijesti

Sport

Komentari 94

'Brojao sam u avionu, primili smo devet golova iz prekida...'

'Brojao sam u avionu, primili smo devet golova iz prekida...'
1

Hrvatski reprezentativci sletjeli su u Zračnu luku Franjo Tuđman nakon puta iz Engleske gdje su izgubili (2-1) u susretu Lige nacija. Dalić se posebno osvrnuo na prekide iz kojih su padali golovi

VIDEO

Andrej Kramarić i Zlatko Dalić stali su pred novinare netom nakon što su sletjeli u Zagreb. 

- Što da kažem, bila je zanimljiva utakmica, a s mojim golom nam se otvorila mogućnost odlaska na završni turnir. Nažalost, nismo uspjeli, ali nije kraj svijeta, obilježili smo ovu godinu i zbog toga moramo biti ponosni na sebe - počeo je strijelac u susretu protiv Engleske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:46

Andrej Kramarić smatra da je Englezima mala utjeha što su nas izbacili iz Lige nacija.

- Mislim da je polufinale Svjetskog prvenstva ipak važnije - rekao je Kramarić koji se nada da će Hrvatska ipak biti nositelj u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Hrvatski reprezentativac oduševljen je mladim snagama u reprezentaciji.

- Ništa novo, svake godine Hrvatska pokazuje nove talente, nove mlade radne snage. Ne govorim samo o nogometu nego i općenito u svim sportovima. Rođeni smo da budemo talentirani - smatra Hoffenheimov napadač.

Kramarića sada očekuje povratak u Hoffenheim i borba za plasman dalje u Ligi prvaka, a tko budu treći idu u Europsku ligu gdje bi mogli naletjeti na Dinamo koji je nakon 48 godina osigurao europsko proljeće.

- Čestitam Dinamu na super igrama, dečki su stvarno organizirani i igraju momčadski nogomet, ali ako nalete na nas neće im biti lako. Ipak, nadam se da mi prolazimo dalje u Ligi prvaka pa da ni ne dođe do takvog scenarija - zaključio je Kramarić koji je u zadnje dvije utakmice zabio dva gola protiv Engleske i Španjolske.

'Primili smo devet golova iz prekida, previše je'

Zlatko Dalić žali zbog ispadanja.

- Definitivno ostaje jedan žal jer smo do 80 minute imali prvo mjesto. Imali smo Final Four, ali ja sam veseo, sretan i ponosan jer smo napravili sjajne stvari u godinu dana. 

Hrvatska je ispala iz Lige nacija, ali je već za nekoliko mjeseci očekuju novi izazovi.

- U kvalifikacijama moramo biti maksimalno spremni, rezultat je takav kakav je, drugi na svijetu, ispali iz grupe koja je elitna, ali to nije toliko ni važno.

Mnoge je začudilo što Mateo Kovačić nije bio u zapisniku u Londonu, a izbornik je pojasnio sve probleme s ozljedama igrača.

- Ivan Rakitić je imao ozljedu koljena i dobio je sedam dana odmora po preporuci liječnika. Mateo Kovačić je imao bolove u stopalu, i iako je trebao igrati u Londonu, nije mogao. Sa Šimom Vrsaljkom je situacija specifična. On ne može igrati dvije utakmice u tri dana.

Hrvatska je u Dalićevoj eri većinu golova primila iz prekida koji su rak-rana ove momčadi.

- Baš sam brojao u avionu, primili smo devet golova iz prekida, u defenzivnom skoku primiti devet golova iz prekida je puno previše. Mi to puno primamo - kaže Dalić i poručuje da će nešto mijenjati.

'Rekao sam im da ja odgovaram za sve'

Pozitivno je to što su zaigrali mladi igrači poput Nikole Vlašića i Josipa Brekala.

- Rekli smo da treba nova snaga, Brekalo nam je dao mirnoću, nikakav strah i respekt, vrhunski je odigrao. Vlašić je u najboljoj formi od svih naših veznjaka i sasvim zasluženo je dobio šansu i dobro igra. Nije mu bilo lako startati pred 80 tisuća ljudi. Rekao sam mu da se opusti i da to odradi, a da ja odgovaram za sve greške - kazao je izbornik Dalić, a potom je pohvalio engleskog kolegu koji mu je čestitao nakon utakmice:

- Gareth Southgate je vrlo korektan čovjek, pokazao je veličinu, pravi je gospodin. Stavlja mlade igrače i oni bi vrlo brzo bi mogli biti najveća sila u nogometu.

Dalić smatra da će se ovakva godina hrvatskog nogometa teško ikad više ponoviti.

- S kim smo mi igrali sve u ovoj godini, opet sam gledao i brojao, uvijek pun stadion, ovo se nikad neće ponoviti u godinu dana, ovakve utakmice.

Zlatko Dalić šaljivo se osvrnuo na brončanu medalju iz 98. koja se danas našla na internetskoj aukciji.

- Ne znam tko prodaje medalje, ali neka Ćiro provjeri da mu netko nije ukrao njegovu iz sefa. Drugi put kad se svi skupe neka donesu medalje pa ćemo vidjeti kom fali - završio je Dalić kroz smijeh.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani