Obavijesti

Sport

Komentari 0

Brončana braća Kvesić: Uzeli smo medalje i otišli na pizzu

Brončana braća Kvesić: Uzeli smo medalje i otišli na pizzu
1

Osvojili smo medalje u razmaku od dvadeset minuta, veliki uspjeh za hrvatski karate i novi veliki uspjeh za naš klub i obitelj - kaže nam Ivan Kvesić, kojemu je ovo treća velika medalja u karijeri

VIDEO

S njima sam otpočetka karijere, ovo je naš novi veliki rezultat. Napravili smo sjajne stvari na Europskom prvenstvu, rekao nam je Danijel Vučić, trener karate kluba Hercegovina Zagreb i trener sjajnih Anđela i Ivana Kvesića.

Njih su dvojica osvojila bronce na Europskom karate prvenstvu u Guadalajari, u Španjolskoj. Obojica su slavila u subotnjim borbama. Ivan Kvesić je lani u Madridu osvojio naslov svjetskog prvaka, a sad je u borbi za broncu na Europskom prvenstvu pobijedio Francuza Farouka Abdesellema 4-3. Brat Anđelo je pobijedio 3-2 Gogitu Arkanija.

- Osvojili smo medalje u razmaku od dvadeset minuta, veliki uspjeh za hrvatski karate i novi veliki uspjeh za naš klub i obitelj - kaže nam Ivan Kvesić, kojemu je ovo treća velika medalja u karijeri. Osvojio je srebro na Europskom prvenstvu, lani zlato na SP-u i sad broncu n EP-u.

- Bratu je treća velika pojedinačna medalja, ima još jednu ekipnu. Ja imam jednu ekipnu, a ovo mi je prva velika pojedinačna kaže nam stariji brat Anđelo i nastavlja:

- Osvojili smo medalje, bili na proglašenju, a onda smo se s trenerom Vučićem otišli počastiti pizzom. Ponosni smo zbog ovog rezultata.

Braća će danas moći doći do nove brončane medalje u ekipnoj konkurenciji. Čeka ih borba s Ukrajinom u deset sati. Može se reći da je Hrvatska blagi favorit.

- Bit će jako teško, razlike su doista jako male u današnjem karateu, ali vjerujemo kako ćemo uzeti novu broncu - dodao je Anđelo Kvesić.

Karate će od 2020. godine i Olimpijskih igara u Tokiju biti olimpijski sport. Oba su brata u borbi za plasman na Olimpijske igre. Imaju sjajne rezultate, ali je trenutno Igrama bliži Ivan, koji je aktualni svjetski prvak. Braća Kvesić su rodom iz Širokog Brijega i svoju će rodnu kuću u Hercegovinu donijeti najmanje dvije medalje s EP-a. Nastavili su sa sjajnim uspjesima.

Ivan studira Fizioterapiju, a stariji brat Anđelo je na Kineziologiji. Obojica i na fakultetu ide jednako dobro kao i na tatamiju. Karate bi Hrvatskoj mogao donijeti puno uspjeha na Olimpijskim igrama.

- Naš je običaj da za blagdane kući u Široki Brijeg ponesemo desetak medalja. Sve se to čuva u našoj obiteljskoj kući u Širokom Brijegu. Dosad smo brat i ja osvojili više od 300 medalja - rekao nam je nedavno Ivan, nove će medalje donijeti za Uskrs.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom