Sport

Komentari 16

Brutalan nokaut: Pudzianowski srušio senegalsku zvijer od 140 kilograma kao kulu od karata

Brutalan nokaut: Pudzianowski srušio senegalsku zvijer od 140 kilograma kao kulu od karata

Dugo se čekao meč njih dvojice, još od ožujka kad je kao zamjena Senegalcu trebao uskočiti Dražen Forgač. Na koncu je sve bilo gotovo u 18 sekundi. Jedan udarac uspavao je Diu

Samo 18 sekundi trebalo je poljskoj MMA legendi Mariusu Pudzianowskom (44) da u okršaju divova nokautira Senegalca Serignea Ousmanea Diu (45), poznatijeg kao Bombardiera, na subotnjem KSW-u 64 u Lodzu u Poljskoj.

Poljski Dominator nije ništa prepuštao slučaju protiv bivšeg hrvača od 140 kilograma, koji je za ovu prigodu morao pasti na 120 kila, ali je i dalje izgledao itekako impresivno. Ipak, jedan strašan direkt u bradu bio je dovoljan da ga sruši.

Njih dvojica trebali su se boriti još 20. ožujka, ali Bombardier je završio u bolnici nekoliko dana prije meča zbog upale slijepog crijeva. KSW je tad nudio velik novac Hrvatu Draženu Forgaču da uskoči kao zamjena, ali on je to odbio.

- Nakon osam godina izvan mečeva ponuđen mi je meč protiv najveće KSW zvijezde u glavnoj borbi večeri. Gospoda ne pričaju o novcu, ali reći ću samo da se rani o višegodišnjem iznosu prosječne hrvatske plaće. Imao sam dvije opcije.. Uzeti novac, ući potpuno nespreman u meč i pogaziti sve o čemu pričam svojim borcima ili se držati svojih načela - govorio je Forgy.

Pristao bi na meč kao posljednja opcija, ali KSW se u međuvremenu uspio dogovoriti sa Srbinom Nikolom Milanovićem koji je protiv Pudziana izdržao 70 sekundi. Poljak je sad u seriji od četiri pobjede zaredom koju je započeo u Zagrebu 2019. protiv Erka Juna, a Bombardieru je to prvi poraz u trećem meču profesionalne MMA karijere.

Nokaut Pudzianowskog možete pogledati OVDJE.

Najčitaniji članci