Obavijesti

Sport

Komentari 9

Budi lijepe uspomene: Uzvrat Dinama u LP sudit će Kuipers

Budi lijepe uspomene: Uzvrat Dinama u LP sudit će Kuipers
1

Uefa je odredila da će uzvratnu utakmicu Dinama i Young Boysa suditi Björn Kuipers. Nizozemac je Hrvatima dobro poznat s obzirom da je Vatrenima sudio šest puta, a Hrvati u tim utakmicama nisu doživjeli poraz

VIDEO

Dinamo će u utorak na svom Maksimiru ugostiti švicarski Young Boys u okviru uzvratne utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka, a Uefa je odredila da će nizozemski sudac Björn Kuipers dijeliti pravdu na toj utakmici. 

45-godišnji Nizozemac osim što se bavi suđenjem je i uspješni poduzetnik čija se imovina procjenjuje na 12.4 milijuna eura. U domovini je vlasnik lanca supermarketa i frizerskih salona, a ova sezona mu je zadnja u sudačkoj karijeri. 

Vatreni Kuipersa pamte po dobrome. Sudio im je Nizozemac u čak šest utakmica, a oni su četiri puta izlazili kao pobjednici dok su dva puta remizirali. 

Hrvatskim klubovima do sada je sudio samo jednom i to u prvom pretkolu Kupa Uefe 2006. godine, kada je danas ugasli Varteks igrao protiv Tirane (1:1). Trener Varaždinaca tada je bio upravo današnji izbornik Zlatko Dalić.

Kroz svoju je karijeru sudio sva moguća velika natjecanja, uključujući i Svjetska te Europska prvenstva, a prošle je sezone sudio i finale Europske lige kada je Atleco Madrid deklasiorao Marseille s 3-0.

Kuipers slovi za suca koji je lak na obaraču pa je tako on u svojoj karijeri dosudio 38 penala te je podijelio 24 crvena kartona i 516 žutih.

Inače, prva utakmica između Dinama i Young Boysa, igrana u Švicarskoj završila je neodlučeno (1-1), a uzvrat je na rasporedu u utorak od 21:00.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
AUTORITET ILI ČIŠĆENJE?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union