Obavijesti

Sport

Komentari 4

Bullsi vratili navijače u prošlost: Srušili Boston u spektakularnom susretu i zasjeli na prvo mjesto

Bullsi vratili navijače u prošlost: Srušili Boston u spektakularnom susretu i zasjeli na prvo mjesto

Veliki preokret napravili su i LA Clippersi u Staples Centeru za drugu pobjedu u novoj sezoni. Naime, gosti iz Oklahoma Cityja su manje od tri minute prije kraja utakmice imali devet koševa prednost

VIDEO

Košarkaši Chicago Bullsa su sjajno odigranom posljednjom četvrtinom u bostonskom TD Gardenu zaostatak od 14 koševa nakon tri dijela utakmice pretvorili u uvjerljivu pobjedu 128-114 protiv domaćih Celticsa.

Pokretanje videa...

Toni Kukoč ulazi u NBA kuću slavnih 01:18

Boston je u trećoj domaćoj utakmici u novoj sezoni doživio i treći poraz, iako je tri minute prije kraja treće četvrtine momčad Celticsa imala 19 koševa prednosti (94-75). No, Bullsi su do kraja treće četvrtine zaostak smanjili na 14 poena, a potom u posljednjih 12 minuta nadigrali domaće s 39-11 i tako ostvarili šestu pobjedu u sedam ovosezonskih nastupa, što ih trenutačno čini najuspješnijom momčadi NBA lige.

NBA: Chicago Bulls at Boston Celtics

DeMar DeRozan je predvodio pobjednike s 37 koševa i sedam skokova, a Zach LaVine je dao svoj doprinos sa 26 poena i sedam asistencija. Crnogorski centar Nikola Vučević je bio na rubu "triple-double" učinka s 11 koševa, 10 skokova i devet asistencija. Jaylen Brown je za poražene postigao 28 poena uz sedam skokova, a Jayson Tatum i Al Horford su dodali po 20 koševa.

NBA: Chicago Bulls at Boston Celtics

Bullsi su ostali usamljeni na vrhu zahvaljujući porazima Washingtona i New York Knicksa.

Pobjednički niz Wizardsa od tri utakmice prekinut je na gostovanju u Atlanti, gdje su domaći Hawksi slavili sa 118-111. Sedmoricu Atlantinih košarkaša s dvostrukim brojem koševa predvodio je Trae Young s 26. Srbin Bogdan Bogdanović je ubacio 16 poena pogodivši četiri trice, a švicarski reprezentativac Clint Capela je uz 16 koševa imao i 12 skokova. Bradley Beal je s 24 koša bio najbolji strijelac Washingtona, a zanimljivost ove utakmice je stopostotni učinak obje momčadi s crte za slobodna bacanja - Wizardsi su gađali 16/16, a Hawksi 29/29.

NBA: Washington Wizards at Atlanta Hawks

New York je u Madison Square Gardenu poražen od Toronto Raptorsa sa 113-104, čime je prekinut pobjednički niz Knicksa od tri utakmice. Najveći 'krivac' za to bio je najbolji igrač gostiju OG Anunoby koji je sa 36 koševa stigao do najboljeg učinka u karijeri. Gary Trent Jr. je ubacio 26, a Fred VanVleet 17 poena za Raptorse koji su stigli do četvrte uzastopne pobjede nadoknadivši zaostatak od 15 koševa iz prvog poluvremena. RJ Barrett je za poražene postigao 27 poena.

NBA: Toronto Raptors at New York Knicks

Veliki preokret napravili su LA Clippersi u Staples Centeru za drugu pobjedu u novoj sezoni. Naime, gosti iz Oklahoma Cityja su manje od tri minute prije kraja utakmice imali devet koševa prednosti (91-82), da bi do kraja dvoboja domaća momčad ubacila 17, a primila samo četiri poena za konačnih 99-94.

Paul George je od svoja 32 koša njih 27 ubacio u drugom poluvremenu, a uz to je prikupio devet skokova i imao sedam asistencija. Reggie Jackson je ubacio 15 poena za Clipperse, a Nicolas Batum i Luke Kennard po 14. Hrvatski centar Ivica Zubac imao je skromnu ulogu. Igrao je 12 i pol minuta te za to vrijeme postigao tri koša uz pet skokova. Goste je predvodio Shai Gilgeous-Alexander sa 28 poena.

NBA: Oklahoma City Thunder at Los Angeles Clippers

Iako je bila bez svoje prve zvijezde Joela Embiida, Philadelphia je na svom parketu svladala Portland sa 113-103. Embiid je propustio ovaj dvoboj zbog odmora, a u momčadi nije bilo ni Tobiasa Harrisa koji je brisan s igračkog popisa neposredno prije dvoboja zbog poštovanja zdravstvenih i sigurnosnih protokola.

U takvom sastavu zasjao je Seth Curry s 23 koša, a pridružio mu se Georges Niang sa 21 poenom. U trećoj pobjedi 76ersa Turčin Furkan Korkmaz je dodao 15 koševa, a Andre Drummond je napunio statističke stupce sa 14 poena, 15 skokova, sedam asistencija i pet ukradenih lopti.

NBA: Portland Trail Blazers at Philadelphia 76ers

Portland je na gostovanjima i dalje bez pobjede (0-3). U Philadelphiji je najbolji strijelac bio Norman Powell s 22 koša, dok su po 20 ubacili CJ McCollum i Damian Lillard koji je imao i 10 asistencija.

Memphis Grizzliesi su na svom parketu svladali Denver Nuggetse sa 106-97. Ja Morant je predvodio domaću momčad sa 26 koševa i osam asistencija. Tyus Jones je postigao 17 poena, a Xavier Tillman 12. Nikola Jokić je sa 23 koša bio najbolji stijelac Denvera, a Aaron Gordon je uz 15 poena imao 10 skokova.

Preokretom u posljednjoj četvrtini Orlando je došao do pobjede 115-97 na gostovanju u Minneapolisu. Magic je u posljednjih 12 minuta nadigrao Timberwolvese sa 43-19 i nadoknadio 11 koševa zaostatka s kraja treće četvrtine. Cole Anthony je u posljednjoj četvrtini postigao 14 od svog 31 koša, a pratio ga je novak Franz Wagner s 28 poena, što mu je najbolji učinak u karijeri. Taj je dvojac najzaslužniji što su gosti prekinuli niz od četiri poraza. Kod domaćih je najbolji igrač bio Karl-Anthony Towns s 23 koša, 16 skokova i šest asistencija, dok je Anthony Edwards ubacio 24 poena.

NBA: Cleveland Cavaliers at Charlotte Hornets

Cleveland Cavaliersi su došli do pobjede 113-110 na gostovanju u Charlotteu, ponajviše zahvaljujući prednosti stvorenoj u prvoj četvrtini (40-21). Do kraja utakmice su Hornetsi hvatali zaostatak, ali im je ponestalo vremena da to u završnici dvoboja i uspiju učiniti. Jarrett Allen je predvodio goste s 24 koša i 16 skokova. Finac Lauri Markkanen je ubacio 21 poen, a Collin Sexton 17. Darius Garland je postigao 16 koševa od čega su se ključnima pokazala dva slobodna bacanja 14.9 sekudi prije kraja. Evan Mobley je imao 15 poena i 10 skokova. Kod domaćina je LaMello Ball ubacio 30 koševa, a Terry Rozier 23.

Pacersi su u Indianapolisu svladali San Antonio Spurse sa 131-118, a najveći dio posla obavili su u prvom poluvremenu koje su završili s prednošću od 22 koša. Domantas Sabonis je bio najbolji igrač Indiane sa 24 poena i 13 skokova. Myles Turner je ubacio 19 poena, Chris Duarte 18, Justin Holiday 17, a Caris LeVert 16. U petom porazu Spursa u posljednjih šest utakmica najbolji stijelac je bio Dejounte Murray sa 16 koševa, dok je Devin Vassell ubacio 15.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka