Obavijesti

Sport

Komentari 101

Burić održao prozivku, Brbić najavio: Idemo po ligu i kup!

Burić održao prozivku, Brbić najavio: Idemo po ligu i kup!
7

"Bodovna je razlika dostižna, sigurno ćemo pokušati zadržati priključak da HNL bude što zanimljiviji do kraja. Svi vjeruju da možemo napraviti proboj ka tituli..."

VIDEO

Prozivkom igrača trener Hajduka Damir Burić započeo je pripreme za proljetni dio sezone u kojem Splićani nastavljaju borbu za ranije zacrtane ciljeve, naslov prvaka i Kup.

Pripremama su se odazvala 23 igrača. Jedina nova imena su Ivan Prskalo, koji je vraćen iz Sesveta, te Ivan Mastelić iz B-momčadi. Nisu se pojavili Argentinci Julián Velázquez i prinova Nicolás Vélez, koji bi se trebali pojaviti u srijedu, kao i Brazilac Jefferson te Hrvoje Milić, koji se tijekom pauze oženio i dobio nekoliko slobodnih dana.

Kapetan Goran Milović kazao je kako je bilo dovoljno vremena za odmor te najavio kako Hajduk u proljetnom dijelu sezone namjerava napasti Dinamo i Rijeku na vrhu ljestvice.

- Bodovna je razlika dostižna, sigurno ćemo pokušati zadržati priključak što duže da HNL bude što zanimljiviji do kraja. Svi vjeruju da možemo napraviti proboj ka tituli, imamo tu ambiciju i zato su dovedena i pojačanja u napadu gdje smo imali problema u prvom dijelu sezone - kazao je Milović, koji je u posebnoj situaciji.

Naime, na ljeto mu istječe ugovor s Hajdukom, želio bi u inozemstvo, ali i zadržati status reprezentativca.

- Sve što radim radim u dogovoru s klubom. Pregovaramo, vidjet ćemo kako će se razviti pregovori, ali obje strane žele da to bude najbolje i za mene i za klub. Želim se boriti za vrh ljestvice s Hajdukom, a ako mi kao klub budemo bolji, bit ću i ja pa je sportski nadati se da ću dobiti i poziv izbornika - zaključio je Milović.

Trener Damir Burić potvrdio je kapetanove riječi, i po njemu su najveći problemi Hajduka bili u napadu.

- Najveći prostor za napredak je u realizaciji, ako popravimo realizaciju možemo se nadati i boljim rezultatima - kazao je Burić, koji u tom dijelu puno očekuje od prinove Véleza.

- Goran Vučević jako je dobro odradio posao oko Nicolása Véleza. Takav smo profil tražili, teško ga je bilo naći jer se radi o kvalitetnom igraču koji nas odmah može popuniti na više pozicija - ustvrdio je Burić, kojemu i dalje najveće brige zadaje Franck Ohandza Zoa. Kamerunac još uvijek nije spreman za puni trening.

- Još je uvijek u fazi realizacije, liječnička služba dat će signal kad će biti spreman, a mi se nadamo da će to biti uskoro.

Burić nije želio govoriti konkretnije o ciljevima, tek kako je cilj biti bolji iz dana u dan, no zato je predsjednik Marin Brbić najavio borbu na oba fronta.

- Naši ciljevi su biti što bliži vrhu te, ako je moguće, iznenaditi Dinamo i Rijeku. Želja nam je osvojiti Kup i prvenstvo, vidjet ćemo hoće li nam to poći za rukom - otvoreno je najavio predsjednik Hajduka, zadovoljan dosad odrađenim u prijelaznom roku.

Zasada još nitko nije otišao s Poljuda premda pregovori traju, a bez odštete je stigao Vélez, koji bi trebao popraviti realizaciju.

- Gledali su ga naši skauti, sportski direktor i trener. Potvrdili su da je pravo pojačanje za nas i mi od njega očekujemo da to i pokaže. Što se tiče odlazaka, radi se na tome, ali još uvijek nema ništa konkretno za javnost. Ako netko ode, moguće je da ćemo reagirati na tržištu - zaključio je Brbić.

Nakon prozivke svi su igrači otišli do odjela za članstvo te se učlanili u klub.

- Našim učlanjenjem potvrdili smo da je to pravi put i pozivamo sve ljude koji još nisu da to naprave - kazao je kapetan Milović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"