Obavijesti

Sport

Komentari 82

'Arteaga se ozlijedio, a upitni su Vlašić, Velez i Velazquez'

'Arteaga se ozlijedio, a upitni su Vlašić, Velez i Velazquez'
2

Mladi igrači moraju pokazati svoje lice, moraju se stabilizirati i pokazati da se na njih može računati. Nadam se da će to biti slučaj u sljedećim utakmicama, kaže Burić

VIDEO

Slobodan vikend zbog odgode utakmice s Interom trener Hajduka Damir Burić iskoristio je za pojačani rad.

- Odradili smo puno treninga, uložili puno truda i znoja, jer je to jedini način izlaska iz rezultatske krize. Vraćaju nam se neki igrači, vidjet ćemo kakav će biti teren, i tek tada odlučiti tko će odigrati. Upitni su Velez, Vlašić i Velazquez, koji se vraćaju nakon ozljeda, a na put ne ide Arteaga, koji se ozlijedio na zadnjem treningu - kazao je Burić, koji je zadovoljan rezultatima nedavnog sastanka uprave i igrača.

- Znali smo da će doći problemi i oscilacije zbog mladosti naše momčadi, znali smo da će rezultat dosta utjecati na atmosferu. Dosta je bilo kritika u medijima, koje su jednim dijelom opravdane, ali dijelom i ne. Previše je mladih igrača protiv Osijeka bilo na terenu, da bi se utakmica mirno privela kraju. Vidite da i neke bolje plasirane momčadi od nas pobjeđuju s puno muke. Svaku pobjedu treba zaslužiti, treba malo i sreće... Momcima sam rekao da se moraju truditi, pa će sreća pomaziti i nas. Do sada nije, uvijek smo do pobjeda dolazili zasluženo i s punu truda. Trud, znoj i rad se uvijek isplati, na taj ćemo način vratiti i sreću na našu stranu.

Burića smetaju kritike koje čita u novinama, a koje se odnose na dovođenje igrača iz inozemstva.

- Prevelika je kritika na politiku dovođenja igrača s obzirom u kojim uvjetima radimo. Ne može se na zimu naći slobodne i kvalitetne igrače za popunu momčadi. Mi odrađujemo jako dobar posao u uvjetima koje imamo. Recimo, teren je katastrofalan, mi nismo mogli jutros odraditi planirani taktički trening. Nama permanentno nedostaje četiri-pet igrača i to je glavni razlog naših problema. Nisu ovo žalopojke, ne plačem ja, ali moramo znati zašto su se neke stvari dogodile. Kad se izgubi jedan dio kvalitete, teško je to nadoknaditi... Ako ti fali pet standardnih igrača, teško je odigrati utakmicu kao ravnopravan protivnik u Rijeci.

Hajduka čeka Inter, jedan od ugodnijih iznenađenja lige.

- Očekuje nas jako teška utakmica, Inter je pokazao kvalitetu, prije svega kao momčad, a imaju i vrsnog strijelca Nesterovskog, na kojeg moramo pripaziti. No mene više od Intera zabrinjava teren, ne znam kakav nas travnjak čeka - kaže Burić kojeg ne zabrinjava konkurencija za treće mjesto.

- Ako mi budemo kao i do sada, problema neće biti. Mi se fokusiramo na našu kvalitetu, znanje i mogućnosti. Igrače ćemo kompletirati, naša izdanja će biti dobra i ne očekujem probleme.

Iako je do kraja sezone još puno utakmica, okolnosti su takve da se Burić već sada mora posvetiti filtriranju momčadi za narednu sezonu.

- Nekad se igrače čekalo godinu, sada je to razdoblje kraće. Mladi igrači moraju pokazati svoje lice, moraju se stabilizirati i pokazati da se na njih može računati. Nadam se da će to biti slučaj u sljedećim utakmicama, a jesu li oni za Hajduk, to će vrijeme pokazati. Oni su za sada bolji od ostalih. Selekcija je jasna, bolji ostaju, lošiji otpadaju. Osovinu momčadi popunit ćemo na ljeto, jer je na zimu teško naći kvalitetnog igrača. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'